DAN RUŽIČASTE VRPCE
Kako bi sve žene upozorili na važnost prevencije raka dojke, edukaciju te redovne liječnike preventivne preglede, ove subote i u Kaštelima je obilježen Dan ružičaste vrpce, a kao i u godinama ranije obilježavanje su organizirale članice Kluba žena liječenih na dojci Kaštela.

Edukacijska akcija održana je u prodajnom centru Emmezeta, a uz simbolične cvjetove ruža, članice Kluba sve zainteresirane upoznale su s važnosti preventivnih pregleda poput ultrazvuka i mamografije te ranog otkrivanja raka dojke, od kojeg tijekom godine oboli oko 2,5 tisuća žena, a čak tisuću ih od te bolesti umre.

- Rak dojke nije moguće spriječiti, zbog toga je važno njegovo rano otkrivanje, ali i način života kojim se smanjuje rizik od te zloćudne bolesti – naglašeno je u ovoj akciji.

Članicama Kluba žena liječenih na dojci Kaštela u subotu su se u akciji pridružile i članice pojedinih ženskih udruga, a i ove godine posebna potpora bili su im Branko Radačić i Tonči Bratinčević, koji u svakoj akciji, duži niz godina daju podršku članicama Kluba i neumornoj Borki Pelivan, a podrška je stigla i od Mate Baruna iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij