hren
 

AKCIJA SE PROVODI I U NEDJELJU
Ruža je simbol ljepote i ljubavi, ali posebno simbol nježnosti majčinske ljubavi pa je tako ovaj cvijet postao i važan dio akcije kojom se iz Splitsko – makarske nadbiskupije želi pomoći potrebitima, a ovog puta to su djeca u misijskim zajednicama, koji su u današnje vrijeme među najugroženijima.

Riječ je o misijskoj akciji „1000 ruža za djecu u misijama“ kojom se otvara obilježavanje mjeseca listopada, kojeg je, osim što je Marijin mjesec, papa Franjo proglasio Izvanrednim Inisijskim mjesecom, pozvavši sve ljude dobre volje da otvore srca i budu darežljivi prema potrebitima.

Akcija „1000 ruža za djecu u misijama“ u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji, organizirana je na način da se u svim većim gradovima i mjestima dijele ruže, a građani, ovisno o mogućnostima i željama, mogu ostaviti novčani doprinos za ovu misijsku akciju.
Tako je akcija ove subote započela u Splitu, Trogiru, Kaštelima, Solinu, Sinju, Trilju, Omišu, Imotskom, Makarskoj,  Metkoviću, Podstrani, Klisu i Dugopolju.

U Kaštelima su ruže, koje su posebno blagoslovljene za ovu prigodu, uz molitvu pape Franje, zainteresiranim građanima dijelili mladi vjernici iz kaštelanskih župa u prodajnom centru Emmezeta, pokraj crkve u Kaštel Gomilici ta na brcu u Kaštel Starom.
Akcija će se u Kaštelima nastaviti i u nedjelju, 6. listopada, a ruže će mladi dijeliti pokraj župnih crkvi u Kaštel Novom, Radunu i Kaštel Gomilici.

- Kaštelani su već pokazali veliko srce i uključili se u činjenje dobra prema najpotrebitijima. Stoga svima zahvaljujem. Neka Gospodin na sve vas izlije obilje svog blagoslova po zagovoru Blažene Djevice Marije i svetih misionara Katoličke crkve – poručio je don Jakoslav Banić, povjerenik za misije Splitsko – makarske nadbiskupije.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij