OSIGURANO POLA MILIJUNA KUNA
neke od mjera koje Grad Kaštela provodi za pomoć malim poduzetnicima, danas su rezultirale potpisivanjem ugovora s 15 poduzetnika s područja Kaštela, kojima će ukupno biti dodijeljeno oko pola milijuna kuna za unapređenje poduzetništva.

Grad Kaštela prije nekoliko mjeseci raspisao je javni poziv za dodjelu potpora, a na poziv su se mogli javiti kako mladi poduzetnici, koji tek započinju djelovanje u poduzetničkim vodama, tako i oni koji već imaju registrirane pravne subjekte i uredno posluju.

- Radi se o dvije nove mjere kojima smo našim poduzetnicima podijelili ukupno pola milijuna kuna bilo da je riječ o mladim poduzetnicima ili onima koji već imaju svoje tvrtke. Kako oni svojim radom ujedno doprinose gradskom proračunu i otvaraju nova radna mjesta, ovo je jedan način na koji im želimo ne samo pomoći, već i zahvaliti za trud i zalaganje. Ovu  mjeru nastavit ćemo i naredne godine, a mogu najaviti da pripremamo i određenu poticajnu mjeru za poljoprivrednike jer je i poljoprivreda važna grana u kaštelanskom gospodarstvu – obrazložio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Sredstva za potporu  odobrena su te dodijeljena samo korisnicima koji nisu koristili najveći dopušteni iznos državne potpore za iste troškove te gospodarskim subjektima koji imaju registrirano sjedište na području Kaštela , a imaju najmanje jednog zaposlenika koji  može biti i vlasnik tog subjekta.

Među onima koji su dobili potporu su i bračni par Mirela i Niko Tadin, vlasnici dječjeg zabavnog parka „Skriveno gnijezdo“.

- Ovim sredstvima, a dobili smo 30 tisuća kuna, nabavit ćemo dodatni sadržaj za djecu koja borave u našem parku te tako unaprijediti našu ponudu – kazali su Tadinovi.

Potporu je dobio i mladi trener Ante Carev, koji od početka godine ima otvoren crossfit studio u Kaštel Lukšiću.

- Čim sam vidio objavljen poziv na Portalu grada Kaštela, odlučio sam se prijaviti i evo dobio sam 30 tisuća kuna. Sredstva će mi dobro doći za nabavku veslačkih ergometara i dvije specifične bicikle čime ću upotpuniti ponudu u dvorani. Te sprave su poprilično skupe i uz pomoć Grada puno lakše ću ih nabaviti – ustvrdio je Carev.

A potporu su uz navedene dobili i kaštelanski prijevoznici, građevinari, pivari i drugi poduzetnici, koji su, svi odreda, pohvalili ovu mjeru i okarakterizirali je kao dokaz brige Grada o malim poduzetnicima i  vrijedan poticaj daljnjem radu.
Dodijeljena sredstva poduzetnicima će biti uplaćena u roku narednih 60 dana.

Foto: PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada