hren
 

NAGRADA U POVODU SVETOG MIHOVILA
Ususret blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policije, Grad Kaštela i gradonačelnik Denis Ivanović i ove su godine upriličili prijem za najboljeg policajca na području kojeg pokriva policijska postaja u Kaštelima, a ove godine najboljim policajcem proglašen je 30-godišnji Marko Mijić.

Gradonačelnik Ivanović mladom je policajcu ovom prigodom uručio zahvalnicu te bon u iznosu od 2.500 kuna, kao simboličnu nagradu.

- Drago nam je što ponovno možemo ugostiti najboljeg policajca za ovu godinu i načelnika policije te najboljem policajcu čestitamo na nagradi. Kaštela su relativno siguran grad čemu obol daju i naši policajci kojima i ovom prilikom iskreno zahvaljujemo – kazao je u uvodu kaštelanski gradonačelnik, a čestitkama i zahvalama pridružili su se i dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić te Grgica Benutić.

- Približno šest i po godina radim u policijskoj postaji u Kaštelima kao temeljni policajac, a među svakodnevnim zadaćama su djelovanja kod nasilja u obitelji, narušavanju javnog reda i mira, zloporabe droga i drugo. Posao je dosta stresan i kompleksan i policajac treba imati dosta strpljenja i znati se ponašati sa strankama. U mom poslu najdraže mi je kada mogu nekome pomoći u nevolji pa kad dobiješ zahvalu to je najljepši dio ovog posla – kratko je kazao mladi policajac, kojemu je očito bilo puno lakše obavljati svoje svakodnevne dužnosti nego govoriti pred mikrofonom.

Načelnik policijske postaje Kaštela Neno Gudelj kazao je kako je nagrada ove godine pripala mladom policajcu, kojeg mladost nije spriječila da bude najbolji od najboljih. Načelnik Gudelj osvrnuo se kratko i na sigurnosno stanje u Kaštelima.

- Sigurnosno stanje u Kaštelima možemo ocijeniti kao dobro. Kaznena djela su brojčano na razini višegodišnjeg prosjeka, a u nekim segmentima bilježimo i značajan pad broja kaznenih djela. Od početka godine zabilježili smo 250 kaznenih djela, od kojih je više od 60 posto do sada riješeno – ustvrdio je Gudelj i zahvalio se Gradu Kaštela na primanju i čestitkama  povodom izbora najboljeg policajca.

Gradonačelnik Denis Ivanović i policijski načelnik Neno Gudelj iskoristili su ovaj zajednički susret u Gradskoj upravi da informiraju javnost o dogovorima koji su u tijeku i prema kojima će, za nešto više od  dvije godine, policijska postaja Kaštela useliti u prostore nekadašnje Kemijske škole u Kaštel Sućurcu.

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij