hren
 

Di's, kralju!
Di's, care! Otkad se nismo vidili. A nu kuma! Di's, kume! Oćemo bacit koji kamen?
More, jedan temeljac meni caru za spomenik od 35 milijuna kuna, pa neka dovrši kum.
Care naš, kume, tebi ništa ni Kaligula nije, on je konja doveja u senat, a ti sve tovara za tovarom.

I onda opičili reklame.

Zakonita opičila šakom o tv, a taman kad je bilo najnapetije, kad ono, klaing, baing, kling - počeli ispadat žetončići iznutra. Vidi, evo i neki pikzibneri.

Aj, pusti sad to, ajmo mi malo po onoj knjizi poljskoga fratra, kako griješiti bludno, bez grijeha.

Voojinnng, jooojinggg, jojoooo! - Nnnti pasa, Zakonita, polakše malo! Aaajajaja, malagheiraaa!

Čekaj čas, aj vidi u knjizi može li se ovo stavit ovdje, ili je grijeh. Onda Zakonita tražila i da ovdje me možeš, ali ako me takneš ovamo, ne gine ti pakal. Jeba te, šta je ovo teško. Ko će ovo stalno listat, svako malo uđi, pa izađi.

E, Stojiću, crni Stojiću, crnouniformirani Stojiću.

A znaš li da je i on doša iz Kanade ka i ostala ust...

Ma, ko, Poljak?

Ne nego Stojić. A baš san se pita je li koji domoljub osta u Kanadi. A ovi fratar, Poljak Knotz šta je napisa knjigu kako bludničit, a ne zgrišit bludno, jeba te, poznaje materiju bolje nego svi naši galebi, a fratar. I sve zna, kako radit ono, pa ono drugo, koje mudante kupit...i govori da je to sve bezgrešno.

I još piše ovako: Zadatak uzornih katolika u braku je da se pobrinu da što češće prakticiraju spolni čin. Predigra je poželjna, a niste zgriješili ako u nju ubacite i nešto oralnog seksa, što je, čini se, česta dilema koju imaju bračni parovi koji žele živjeti po pravilima Crkve.

I sad ti budi pametan. A jadan Stipe je prošlu godinu triba dat uzorak, pa je pita don Jozu da je li to grijeh, a ovi mu je reka da nikako vlastoručno to davat, odma u pakal, nego ako šta po noći, u snu, izleti, onda to odnit. I tako je naš Stipe zaveza praznu čašicu od jogurta kad bi iša leć, ali nikad ništa. A da je čita ovoga Knotza, ne bi ima problema, odnija bi punu demijanu uzorka, ne bi sad šeta ka revolveraš, jer je to doli sve nateklo.

Onda uletio Blesi, da jeba te, stari, šta radiš na lusteru. Majko, šta si mu se ti obisila za...pa, istegnit ćeš ga ciloga. Stari, kako te ne boli?! Pa, pa...67 je previše.

A - vojjjing, jojjjing - boli prvo vrime, a onda utrne, ka i kod zubara, najgore je prvih par minuti, onda utrne, pa ne ćutiš ništa. I šta ti, sine Blesi, ovako upadaš u naš bezgrešni blud?

On, da di mu je album s igračima.

Koji album?

Album. Svi u školi skupljaju sličice, za deset dobrih dobiješ žetončić i pikzibnera. Onda ih bacamo pod nogu, pa tko dobije, njemu sve. Opet san dobija Lovru, ali niko ga neće. Kalmeta je sad na cijeni, a nije vridija ništa. Ali nema ga, mora bit da ga nisu ni izdali. Pupovac je posta najpopularniji za pod nogu. I...i koja vam je to gimnastika?

Nisi sluša šta je don Stojić reka, da je Bog reka "Plodite se i množite se", jedino je nejasno kako se to Stojić ne plodi i množi, jer onda ne ugađa Bogu, ne poštuje zapovidi. Meni je sve to zamršeno ka Kamasutra. E, ti poljaci i Stojić. Oni su najjači u tome.

Ko? Stojići u bludu?

Ne Stojići nego poljski drugovi.

Zakonita, da imaju oni i poljske zahode, poljske ležajeve, poljske kućice, čak i poljske miševe.

Blesi, da nisu to poljski kao poljski, nego poljski poljski.

Normalno da su poljski. Jesi kad čuja za češki zahod, češkoga miša i to. Nema, normalno, a naš hrvatski da ne spominjemo. Oni su najjači i u antifašizmu. Nikad niko nije pozva više nacisti na komemoraciju žrtava nacizma, a spomenit Auschwitz, bolje da te kamion satare. Ma kaaakvi, ništa to nije bilo, ka i naš Jasenovac trostruki. Za njima idu Mađari, pa mi, a Trump je najjači. Evo i Slovaci su počeli s abortusom, mora bit da je Markićka išla tamo u ime obitelji Batarelo i takujina, kad su se uskomešali.

Vidi, Blesi, šta je sve ispalo iz televizije, sami žetončići i pikzibneri. Vridi li ti ovo?

On, da oasti, koje blago. Sutra će ih u školi zamijenit za sličice predsjedničkih kandidata. Ne vride svi isto, ide ti jedan Škoro za četiri Klok...Kokl...Kolakušića. Niko neće Đapića. Jeba te, svi imaju krcato njega, daju ga mukte, ali niko neće.

I, govoriš, bacate ih pod nogu, je li? Daj ih ovamo. He, he, evo na, evo van, na, na... Skakala nogama po njima, a Blesi, da majko, satrat ćeš sve važne igrače, nisan mislija tako pod nogu. Stani, jeba te, izazvat ćeš prijevremene izbore ako tako nastaviš. O'š da javin HUBNOR-u da te zabranu, a! O'š da in rečen da mrziš sve što mrzi hrvatsko, pa da ti malo dođu zapivat pod prozor i razapet šator.

Ajd, pusti nas sad, di smo ono stali...di su mi mudante...ajmo ponovo, a ti nosi ove zibnere i gazi u školi. Ajmo, svak na svoje misto.

Draga braćo i sestre, još samo obavijest za kraj, oni koji su se zapisali za plinske boce, mogu ih predignit od dvi ure popodne pa nadalje, javiti se drugu Ivanu. Mir s vama!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul