hren

U SKLOPU 9. DANA KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Ako ste mislili da je stand up komedija popularna samo u Americi, prevarili ste se. Stand up je u Hrvatskoj itekako živ, a ovih se dana nalazi i u Kaštelima. U sklopu 9. Dana Kaštelanskog kazališta održana je radionica stand up komedije pod vodstvom Splicke stand up scene i Ive Musulina. Na radionici se pričalo o mnogim zanimljivim temama vezanih uz profesiju stand up komičara te su svi prisutni uz dozu smijeha i dobre zabave mogli saznati mnoštvo korisnih informacija.

Tomislav Čaić, Marko Puljić, Tomislav Primorac, Ivica Lazaneo, Erna Stamać, Ivo Musulin i Viktor Unić u međusobnoj su raspravi podijelili svoja  iskustva s pozornice. Razglabalo se tu o punch line-u, zadržavanju ritma izvedbe, (ne)štetnosti pretjeranog pljeskanja publike, ali i o različitim vrstama publike. Posao stand up komičara puno je teži nego što izgleda te je zato potrebna i  dobra priprema.

- Svi mi doživljavamo život i stand up na sličan, ali opet i na drugačiji način. Ja sam se slučajno počeo baviti stand up komedijom. Bila je to radionica koju je vodila Marina Orsag. Za mene je to ispalo super jer sam pobjedio na tom prvom Open Mic-u i tako je počela ta priča. Trenutno po Dalmaciji jedini mi djelujemo kao Splicka scena i trudimo se širiti stand up.- rekao nam je voditelj radionice Ivo Musulin.
- Već neko vrijeme u Splitu se Open Mic slabije događa i mi želimo proširiti stand up tako da nam ova radionica dođe kao spoj ugodnog s korisnim. Želimo motivirati ljude da se prijavljuju na Open Mic. – istakao je Tomislav Primorac tijekom kratkog uvoda u radionicu.

Svi zainteresirani za stand up komediju mogu se javiti Splickoj Sceni i Studiu Smijeha za daljnje upute, a ukoliko ste ipak veći obožavatelj kazališnih predstava i filma vrijeme je da „bacite oko“ na nadolazeći program 9. Dana Kaštelanskog kazališta.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij