PROJEKT MIRNO MORE IDE DALJE
Domaćin projekta Flota mira „Mirno more“ ove je godine, po sedmi put, Marina Kaštela u Kaštel Gomilici, u koju je ovog utorka uplovilo 115 brodica sa više od 1100 sudionika iz 31 europske države.

Projekt „Mirno more“ započeo je prije 25 godina sa tri brodice i 17 sudionika, kao humanitarna i socijalna aktivnost za djecu i mlade s kroničnim dijagnozama te one koji su bili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, zapostavljeni i na marginama društva.
Tijekom godina „Mirno more“ preraslo je u najveći jedriličarski projekt za socijalno zapostavljenu djecu i mlade, razvijajući toleranciju, mir i suživot, a kroz projekt je prošlo više od 11 tisuća mladih.

O razvoju projekta i njegovim značajkama, suradnji Austrije i Hrvatske na ovom projektu, ove su srijede u Marini Kaštela govorili ambasador projekta dr. Boris Nemšić, izaslanica Austrije u Hrvatskoj Martina Klenner – Auvillain, prvi čovjek „Mirnog mora“ Michael Fuchs te domaćin Josip Berket.

- Ovaj prjekt postao je način razmišljanja, kao i dio poslovnog i privatnog života moje obitelji. Iako često izgleda da mi pomažemo ovoj djeci i mladima, mnogo više pomažu oni nama jer nas ispunjavaju i zahvalnošću i ponosom – kazao je Berket.

Podršku projektu Floti mira i ove su godine dali mnogi, između ostalih i Ministarstvo unutarnjih poslova čiji je izaslanik, zamjenik ravnatelja Policije Dražen Vitez posjetio sve sudionike u Kaštel Gomilici, a podrška je, kao i u godinama ranije stigla i od Grada Kaštela.

- Drago nam je da je Marina Kaštela  već više godina domaćin ovog događanja i ponosni smo što se sve odvija u Kaštelima. Sam projekt ima jednu izuzetnu vrijednost jer donosi toplinu i humanost , a kroz njega djeca i mladi donose ljubav i prijateljstvo svojim ugroženim vršnjacima – navela je, između ostalog,  pročelnica Sandra Zokić.

Inače sudionici projekta u subotu su iz više luka na Jadranu isplovili i nakon tri dana s brojnim aktivnostima na moru, u utorak navečer doplovili su u Kaštela, gdje je za njih, kako nas je informirala koordinatorica Tena Romani, pripremljen bogat zabavni, sportski i edukativni program.

Iz Marine Kaštela Flota mira isplovit će u četvrtak ujutro te će obići još nekoliko destinacija, a u petak i subotu brodice će uploviti u svoje matične luke iz kojih su i krenuli te tako završiti ovogodišnji priču „Mirnog mora“.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada