hren

UZ POMOĆ EU
Krajem prošle godine objavljeno je kako su 224 hrvatske općine i gradovi ukupno dobili oko 3,3 milijuna eura iz natječaja WiFi4EU, odnosno svaki grad i općina po 15 tisuća eura za nabavku opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima, a među gradovima koji su sredstva trebala dobiti bila su i Kaštela pa smo ovih dana željeli doznati jesu li vaucheri uplaćeni te u kojoj je fazi realizacija tog projekta.

- Grad Kaštela je raspisao natječaj, dobivena je oprema, a poznat je i izvođač radova. Započeli su i sada su u tijeku radovi na infrastrukturi. Nakon što radovi budu gotovi i oprema postavljena, wi fi pristupne točke bit će dostupne na lokacijama Prvi nasip i Porat u Kaštel Starom, Vila Nika i plaža Glavice u Kaštel Lukšiću, Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, zgrada Gradske uprave i Sokolana u Kaštel Sućurcu – informirali su nas iz Gradske uprave.

Treba napomenuti da se iz fondova EU financiraju troškovi opreme i instaliranja pristupnih točaka besplatnom bežičnom internetu, a korisnici, odnosno lokalne samouprave morale su se obvezati kako će financirati povezivost i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, tijekom najmanje tri godine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij