hren
 

PROBLEM U VREMENU I INSTALACIJAMA
Gužve na staroj kaštelanskoj cesti, na samoj granici Kaštela i Solina, uvjetovane tamošnjim radovima na rekonstrukciji prometnice, prema zadnjim najavama, potrajat će do polovine listopada. Iako su radovi prema planovima trebali biti završeni do polovine kolovoza ipak će potrajati dva mjeseca duže.

- Ovih sam dana obišao radove koji kasne i razgovarao s nadležnima na gradilištu koji su mi potvrdili da će se radovi privesti kraju polovinom listopada. Do kašnjenja je došlo zbog izuzetno kišovitog svibnja, tijekom kojeg nije bilo moguće raditi, a i posao izmještanja i uređivanja određenih instalacija nije tekao po planu. Dio dionice na kojoj se izvode radovi je gotov i nadam se da će i preostali dio biti završen prema ovim zadnjim najavama – kazao je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Ovi radovi, teški oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, koji su započeli u veljači, a izvodi ih tvrtka Građevno Zec, druga su faza uređenja Ceste dr. Franje Tuđmana od centra Kaštel Sućurca do istočne granice grada. Obuhvaćaju uređenje prometnice od istočne granice do Emezette, u dužini od 600 metara, izgradnju potpornih zidova i pripadajućih nogostupa.

U prvoj fazi ovog projekta uređena je prometnica od Gospice do ambulante, a treća faza, koja će obuhvatiti uređenje od ambulante do tvornice Sv. Juraj započet će sljedeće godine. Po njenom završetku krenut će se sa realizacijom četvrte faze, a to je dionica od cementare do Emezette.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij