hren

PRIKUPLJANJE SREDSTAVA ZA CENTAR „MIR“
Veselo i humano ozračje vladalo je ovog petka navečer na brcu u Kaštel Starom, gdje je nakon održane Cvjetne povorke kroz Donja Kaštela održan humanitarni koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice u organizaciji Kaštelanske krnjevalske udruge Poklade.  Sav prihod od kupljenih ulaznica namijenjen je korisnicima centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama.

- Pozvali smo klapu Sv. Juraj i orkestar HRM kako bi sakupili sredstva koja bi zatim mogli donirati centru Mir, budući da projekt za adaptaciju njihove ustanove iznosi pet milijuna kuna, a oni samostalno zaista ne mogu prikupiti taj novac. Red je da mi kao ljudi iz susjedstva napravimo nešto za te naše štićenike kojih ima 180 i kojima treba naša pažnja.– izjavio je za Portal grada Kaštela glasnogovornik KKU Poklade Marko Grozdanić te dodao kako je koncert nadmašio njegova očekivanja.

Klapa Sv. Juraj i orkestar HRM te dirigent Tonći Ćićerić zabavljali su publiku punih sat i pol vremena izvedbom različitih poznatih skladbi. Publika je tako imala priliku uživati u pjesmama poput „Ruža crvena“, „Sve bi seke ljubile mornare“, „Proplakat će zora“, „Moj dida i ja“, „Cesarica“, „Zora bila“, „Ne diraj moju ljubav“, „Vilo moja“, „Lijepa li si“ i još mnogim drugima. Orkestar HRM samostalno je zasvirao izvadak iz rock opere Gubec Beg te neke od najvećih hrvatskih hitova u mix-u pjesama nazvanom Evergreen Memories.

Program je vodio drugi tenor i voditelj klape Sv. Juraj Marko Bralić, koji je publiku neumorno obavještavao o imenima skladbi koje bi uslijedile. Na pozornici je nekoliko riječi publici uputio i predstavnik KKU Poklade Marko Grozdanić. Posebni pozdrav upućen je i ravnatelju centra Mir Bošku Rozgi, ali i novopridošlom prvom tenoru klape Sv Juraj Stipi Botici te zapovjedniku Orkestra HRM bojniku Milanu Milasu.  Otkriveno je i da je ovo prvi put da je Orkestar HRM došao u Kaštel Stari.

Štićenici centra Mir, ali i svi ostali prisutni gledatelji i slušatelji, uživali su u koncertu tijekom čitavog trajanja te se nisu ustručavali ni pjevati ni pljeskati tijekom izvedbi pjesama klape Sv. Juraj i Orkestra HRM. Na samom završetku koncerta svi su zajedno otpjevali neizostavnu pjesmu „Dođi u Kaštela“ i u prigodnom duhu stavili „točku na i“ ovom predivnom i svrsishodnom okupljanju.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij