hren
 

DOKUMENTACIJA U IZRADI
U sklopu strateškog projekta iz ITU mehanizama Urbane aglomeracije Split „Otvorene ljetne pozornice“, za koji je ovog tjedna ministar regionalnog razvoja Marko Pavić donio odluku o dodjeli 27,8 milijuna kuna nekoliko gradova i općina s područja Splitsko-dalmatinske županije, Kaštela će dobiti 2,4 milijuna kuna, kojima će urediti ljetnu pozornicu u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu.

- U projektu uređenja ljetne pozornice u Dudanovom parku nalazi se i tribina, pristup za invalide te drugi elementi koji će upotpuniti taj prostor. Izrada dokumentacije je u tijeku pa očekujemo da bi radovi na uređenju mogli započeti u prvim mjesecima sljedeće godine, a nadamo se da će se tijekom iduće godine i završiti. Cijeli projekt postavljanja ljetne pozornice i uređenja težak je oko tri milijuna kuna pa tako možemo zaključiti da će se iz EU fondova financirati 85 posto projekta, a ostatak će financirati Grad Kaštela – kazao je na ovu temu kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Ljetna pozornica u Dudanovom parku otvorit će mogućnost još jedne atraktivne lokacije na kojoj će se izvoditi brojna, prvenstveno kulturna događanja, a sam park, koji je danas poprilično zapušten,  napokon će dobiti primjeren izgled. Osim ljetne pozornice i tribina park će imati tihi perivoj, područje za igru djece, široki travnjak za masovna okupljanja te zaštitno zelenilo.

Osim pozornice u Dudanovom parku u Kaštelima, kroz projekt će se financirati izgradnja pozornice na solinskoj Gradini, uređenje i izgradnja Kulturno informativnog centra i uređenje trga u Solinu, preuređenje dva objekta u Klisu te sanirati zidina kliške tvrđave sa ljetnom pozornicom, izgradnja pozornice na Starom groblju u Omišu, ljetna pozornicu kraj crkve Sv. Roka u Dugopolju, izgradnja ljetne pozornice u trogirskoj staroj jezgri te urediti stari bunari i izgraditi pozornica u Radošiću.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul