hren
 

KAŠTELANSKA ŠALŠA I SALSA
Najbolju šalšu na ovogodišnjoj  9. Večeri šalše i salse u organizaciji udruge Šušur pod vodstvom predsjednice Željke Perdić i Turističke zajednice, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, skuhale su članice udruge „Srce za srce“, koje su ove večeri na Igrišću u Kaštel Štafiliću, s pobjedničkom šalšom poslužile i makarune te njoke.

Šalšu su kuhale sve članice udruge, uglavnom umirovljenice koje su, kako su kazale, do sada u svom životu skuhale tone šalše.

- Za ovako dobru šalšu potrebna je zrela poma, kojoj se skine kožica, veće količine češnjaka, luka,  peršina, dobrog maslinovog ulja, mažuran, i još nekoliko dodataka, a sve se mora kuhati najmanje tri sata na lagano – kazale su nam pobjednice.

Šalša se u nedjelju na Igrišću kuhala na desetak štandova, a bilo je tu i drugih delicija. Drugo mjesto pripalo je članovima Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela, dok su šalšu za treće mjesto skuhale sućuračke maškare iz Kampanela.
Između ostalih, uz njih šalšu su  pripremali  restoran Baletna škola, udruga za revitalizaciju sela Opor Botići, udruga Ajmo zapivat, KUD Putalj , udruga Sv. Jeronim, ekipa iz Karlovca, srednja škola Braća Radić te njihovi gosti iz strukovne škole iz Đakova, u čijem su čobancu mnogi uživali.

U ovoj večeri, koja nije bila samo gastronomska, već kako joj naziv kaže i plesna te glazbena, u zabavnom dijelu programa sudjelovali su Karlovački bubnjari, Kaštelanske mažoretkinje, članovi plesnom kluba K7, trbušna plesačica Jelena, članovi plesnog kluba Lambada, djeca iz kazališta Škatula, Trogirski kanti, KUD Jedinstvo i drugi.
Osim onih kojima je ples dio svakodnevnog života, u plesanju salse okušala se i nazočna publika, među kojom su izabrani najbolji plesači i plesni parovi.

Tijekom cijele večeri nazočni su imali prigodu kušati i različite koktele, za koje su bili zaduženi članovi KUD-a 7 Kaštela, a dio prihoda od koktela, namijenjeni su kao i godinama ranije, prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij