hren
 

TRADICIONALNO U ORGANIZACIJI OMK ADRIA
Sućuračka riva ove je nedjelje ugostila sudionike 11. Susreta Tomos motora, koje već tradicionalno organizira domaći OMK Adria, a sudionici su ovog puta pristigli kako iz Kaštela, tako i iz Trogira, Solina, Splita i drugih bližih gradova, ali i iz Zagreba.

Našli su se ovog dana na jednom mjestu peteri, koze, četveri, automatici i drugi modeli proizvedeni u koparskoj tvornici, za koje možemo reći da su preteča današnjih mopeda, a mnogi od njih još uvijek su u funkciji i svoje vlasnik služe godinama.
Rekorder po broju motora koje je ovog dana izložio bio je predsjednik OMK Adria Tonći Šiškov – Zagor, koji je predstavio čak osam svojih limenih ljubimaca, koji su plijenili pažnju.

Na ovom susretu zainteresirani su imali prigodu vidjeti Tomosove motore stare više desetljeća, ali i one nešto novije. Pa su se tako predstavili i kolibriji iz 1958. godine te tori, koji je na ovaj susret vlasnik iz Zagreba dovezao vlakom, jer put od nekoliko stotina kilometara ovaj mali motor zasigurno ne bi izdržao.
Ipak, svi zajedno napravili su kratku vožnju Kaštel Sućurcem, tek da prolaznike i goste podsjete kako je to nekada izgledalo, a pokazali su i kako izgleda natjecanje u sporoj vožnji te u spretnosti. Naravno, nije nedostajalo ni dobrog druženja, zajedničke pjesme te savjeta i poduka, kao i dogovora za novi susret sljedeće godine.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij