hren

UPISI U HATZEA
Glazbena škola Josipa Hatzea raspisuje jesenski rok za upis u osnovnu glazbenu školu i osnovnu školu klasičnog baleta. Prijave traju do 2. rujna 2019.

Od školske godine 2019./20. mali zaljubljenici u ples imaju priliku steći formalno obrazovanje po programu klasičnog baleta koje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U prvom razredu polaznici uče klasični balet, u drugom i solfeggio, od trećeg razreda klavir, a zatim slijede i karakterni plesovi. Program klasičnog baleta provodit će plesna pedagoginja Buga Bešker uz niz stručnih suradnika. Plesno obrazovanje u Hrvatskoj odvija se u sklopu glazbenih škola, a iako je u Splitu od 1947. pri Glazbenoj školi Josipa Hatzea postojao i baletni studio, program klasičnog baleta u formalnom obrazovnom obliku u Splitu veliki je novitet za nove generacije. Uvođenjem plesnog odjela za klasični balet vraćeno je jedinstvo i bogatstvo glazbe i plesa!

U sklopu jesenskog roka osnovnoškolski glazbeni program moguće je upisati u matičnoj školi u Splitu (flauta, klarinet, oboa, trombon, rog, klavir, violina, viola, harfa, truba, gitara) te dislociranima odjelima; Kaštela (violina, violončelo, trombon, flauta, klarinet, truba), Trogir (truba), Postira (gitara), Bol (klavir), Supetar (klavir), Jelsa (gitara), Hvar (klavir) i Vis (klavir).

Zašto postati učenik Glazbene škole Josipa Hatzea?

„Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji.“, tvrdio je Platon još od vremena antičke Grčke. Glazba djeluje na naša osjetila, emocije i mozak, a obrada glazbe uključuje i povezuje različite živčane mreže. Načini učenja i vježbanja, koji potiču razvoj posebnih glazbenih vještina, imat će izravan utjecaj na razvoj mozga, a zatim i na preferiranje pristupa rješavanju glazbenih zadataka te na stjecanje vještina koje mogu ostvariti transfer na druga područja. Ples, u neraskidivoj vezi s glazbom, tjelesna je aktivnost, ali i zanos, opuštanje i razigranost čija multidimenzionalnosti vodi ka umjetnosti. U plesu je na najljepši mogući način izbalansirana fizička i psihička dobrobit, a dokazano je da kroz pokret tijela, ritam i ponavljajuće obrasce, ples pozitivno djeluje i na psihičko zdravlje. Osim kognitivnog, socijalnog, emotivnog i kreativnog razvoja, djeca će u putem glazbe i plesa pronaći svoj identitet, a možda i profesionalni put.

Kako postati učenik Glazbene škole Josipa Hatzea?

Prijave se vrše putem online aplikacije na web stranicama Škole http://upisi.gsjh.hr te http://balet.gsjh.hr do 02. 09. 2019. u 18 sati, nakon kojih će svaki kandidat dobiti termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Na prijemnom ispitu za glazbeni program svako dijete treba pripremiti jednu pjesmicu, a tročlana komisija provjerit će i glazbeni sluh, pamćenje te ritam uz jednostavni glazbeni test. Za prijamni ispit klasičnog baleta potrebno je ponijeti triko i školske papučice, a komisija će ocjenjivati otvorenost nogu, mekoću, gipkost i raspon, skok, opći izgled i muzikalnost te koordinaciju. Pomoć i informacije vezane za upis možete dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve dodatne informacije vezane za sam rad aplikacije za upis možete dobiti isključivo na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Poslije objave rezultata kreće odabir instrumenata putem online aplikacije za glazbeni program te upisi nakon kojih djeca postaju učenici jedne od najvećih glazbenih škola u Hrvatskoj!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij