hren
 

KAŠTELANSKO LJETO
Ovog četvrtka navečer, 29. kolovoza, u Kaštel Sućurcu održat će se Večer kaštelanski' glendi i batudi, dok će u Kaštel Lukšiću biti održan cjelovečernji koncert klape Kampaneli.

Večer kaštelanski’ glendi i batudi sedmu godinu organizira Gradska knjižnica Kaštela, a održat će se u 20.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu.
Ove večeri publika će imati priliku pogledati igrokaze „Još u našoj svići jema uja“ i „Svađa“, u izvedbi djece Dramske skupine GKK, pod vodstvom Marijane Jerkunica .
Isto tako publika će moći čuti kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ koje će kazivati Ivica Žegarac – Žuti, a gosti će biti Danica Bartulović, Željka Blažević, Joško Dadić, Nađan Dumanić, Marijan Grbavac, Dinko Sule i Mladen Vuković.

U glazbeno-plesnom dijelu večeri  nastupit će: Lana Rubelj i KUD “Putalj”, a povodom 100. Obljetnice rođenja kaštelanskog pjesnika Ive Cvitića, njegove stihove kazivat će  Roko Kraljević.
Scenaristica i redateljica 7. Večeri kaštelanski' glendi i batudi je Renata Dobrić, dok scenografiju potpisuje Anamarija Kelava.

Pivaju Kampaneli

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u 20 sati, započet će samostalni cjelovečernji koncert klape Kampaneli.
Klapa Kampaneli ovom će prilikom izvest niz izvornih i autorskih pjesama i obrada te svojim sugrađanima pokloniti jednu ugodnu i raspjevanu večer.

Ulaz na oba događanja je slobodan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij