hren

EUROPSKI DAN SJEĆANJA
Dan 23. kolovoza obilježava se kao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarizma pa su diljem Hrvatske brojne delegacije ovog dana posjetile mjesta  na kojima počivaju upravo žrtve totalitarnih režima u 20. stoljeću. Predstavnici kaštelanske gradske vlasti i ove su godine posjetili područje Kevine jame u blizini Radošića, stratišta brojnih žrtava pri kraju i nakon Drugog svjetskog rata.

Predstavnici Grada Kaštela, predvođeni zamjenicom gradonačelnika Jadrankom Matok Bosančić te predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem položili su vijence i upalili svijeće za sve žrtve koje se nalaze u Kevinoj jami, ali i sve druge žrtve, posebno nacizma i komunizma, na drugim stratištima, a zajedničku molitvu i odrješenje predvodio je župnik Raduna don Mate Škaričić.

Uz predstavnike gradske vlasti,  za žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, ovog su se dana  kod Kevine jame pomolili i predstavnici Općine Lećevica, kaštelanskog HDZ-a, Koordinacije braniteljskih udruga te članovi obitelji žrtava koje posljednje počivalište imaju upravo u Kevinoj jami.

Ovaj datum, 23. kolovoza, Europa obilježava kao Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, jer je upravo na taj datum 1939. godine potpisan sporazum  o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a, odnosno pakt kojim je podjeljena Europa.

Foto: Čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij