hren
 

U KAŠTELIMA JE RUJAN MJESEC KAZALIŠTA
Prostor Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću i ove će godine ugostiti poklonike kazališnog izričaja, jer će se tijekom mjeseca rujna  održati  9. Dani Kaštelanskog kazališta, koji će donijeti cijeli niz predstava i radionica za sve generacije i različite ukuse kazališne publike.

Publika će tako ove godine tijekom rujna imati priliku odgledati sedam predstava te moći sudjelovati u tri kreativne radionice, a Kaštelansko kazalište, kao organizator cijele manifestacije priprema i postrujanski program  s tri zanimljiva događanja.

Sve započinje u nedjelju, 1. rujna, kada će na kazališne daske Kulturnog centra stići glumci Umjetničke akademije iz Splita i Room 100 s predstavom  „Dijete od pijeska“, a nakon toga, sljedećeg vikenda na rasporedu je Metkovsko amatersko kazalište s predstavom „Bog masakra“. Treći vikend rezerviran je za teatar Fedra i gradsko pozorište Trebinje, koji će izvesti predstavu  „Toksini“ te amaterski glumački studio Lokva Rogoznica s predstavom „Romeo i Julija na lokvarski način“. Ivan Ožeković gostovat će u Kaštel Lukšiću 21. rujna s monodramom  „ Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“, a zadnjeg vikenda u rujnu Kaštelani će moći pogledati monodramu „Nastasja Filipovna“ u izvedbi Kolašinskog pozorišta te „Figurice“ Marine Kuzmanić.

Radionice na teme filma, stand up komedije i likovne umjetnosti

„Filmska školica“ naziv je radionice koju će voditi Maja Stojić, studentica na Odsjeku za film i video Umjetničke akademije u Splitu. Ova radionica sastavljena je od više segmenata, „Story board“ radionice, radionice „Kamera“ te radionice „Filmski set“, a na njoj će se polaznici moći upoznati s filmskim sektorima, uvodom u filmska izražajna sredstva,  storyboardom od ideja polaznika, ponavljanjem filmskih izražajnih sredstava i uvodom u fotografiju, terenskom nastavom, pripremom i probnim snimanjem, filmskim setom i drugim elementima.

Radionica Stand up komedije, koju će voditi  Ivo Musulin iz Splicke stand up scene omogućit će zainteresiranima da se upoznaju s osnovama stand upa te doznaju kojim tehnihama osloboditi svog unutarnjeg komičara. Termin održavanja ove radionice bit će naknadno utvrđen.

Treća radionica na ovogodišnjim Danima Kaštelanskog kazališta, nosi predznak „likovna“, a  u njenom sklopu održat će se dvije podradionice. Prva je  „Ljetne kartoline“ na kojoj će se izrađivati razglednice ljetne tematike kombiniranim grafičkim tehnikama, a namjenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole. „Slovo asemblaž“ radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, koji će na njoj učiti tehniku 3D kolaža. Voditeljica ovih likovnih radionica je Tea Morić Šitum.

Važno je napomenuti da se zainteresirani za sudjelovanje na radionicama obavezno trebaju prijaviti do 1. rujna na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj mobitela 098 13 61 720.

Očekuju odaziv sugrađana

Kako smo naveli Kaštelansko kazalište priprema i postrujanski program u kojem su svoje mjesto našli Ana Paška i „Improvizacije“, Centar za kulturu Omiš sa „Klytaimestrom“ te Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo i „Murlin Murlo“.

- Sve poklonike kazališne umjetnosti u narednom razdoblju očekuju prave poslatice te se nadamo da će Kaštelani iskoristiti ovu prigodu i nakon brojnih događanja u sklopu Kaštelanskog ljeta, naći razloge zbog kojih će nas posjetiti u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću i upoznati se s djelovanjem kako iskusnih tako i mladih profesionalnih te amaterskih glumaca.
Ovom prigodom željeli bih zahvaliti na pomoći u održavanju Dana Kaštelanskog kazališta i to Ministarstvu kulture, Gradu Kaštela, Portalu grada Kaštela, Marini Kaštela, craft pivovari Familia, pušnici Bek u Kaštel Novom  te elektroinstalacijskom obrtu Adriatic iz Solina. Naravno, zahvale upućujemo i Ivanu Svaguši Svagiju koji nam je izradio ovogodišnji plakat manifestacije te svima onima koji će pomoći da  Dani kaštelanskog kazališta i ove godine budu uspješni – kazala je u najavi događanja, predsjednica Kaštelanskog kazališta Ana Matijević.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij