hren

MAKNUTI ILI TURISTE ILI ZNAK
U cijeli popis stavki koje dovode do komunalnog nereda u gradu, ovih dana pribrojili smo još jednu, ležanje na  travi starosejskog đardina i to ni manje ni više, kako se vidi iz fotografija jednog od čitatelja koji nas je upozorio na ovaj problem, nego uz sami znak zabrane „ležanja na travi“.

U mnogim velikim gradovima najnormalnija praksa je da trava u gradskim parkovima služi upravo za odmor, ležanje ili igru djece, ali nadležni u Gradu Kaštela, kada su đardin uredili, zaključili su da travu i ostale biljke u njemu treba sačuvati, a jedan od načina bila je i zabrana ležanja na travi.
Iako bi se dalo naslutiti da ovim navodima kritiziramo davnu odluku gradske vlasti, to ipak nije tako i to iz razloga što se u neposrednoj blizini nalazi izuzetno posjećena plaža pa su nadležni, s pravom zaključili, da će i đardin, ako ne bude zabrane, vrlo brzo postati plaža, sa svim negativnim elementima što jedna plaža donosi.
I upravo je tako. Dijelu gostiju očito smeta šljunčana podloga uz more pa često biraju meku travu za uhvatiti neki komadić sunca ili hlada. Osim što je postao plaža, starosejski đardin je i garderoba, kuhinja, sanitarni čvor, spavaonica...

Kako bi uredili stanje, na nadležnima je da, unatoč lošoj reklami, upozore domaće i goste da je znak zabrane stavljen s razlogom. Ili da se pomire s ovakvom situacijom, ali da onda uklone znak zabrane.
Jer u ovom trenutku, postojanje znak zabrane i onih koji ga očito ne poštuju, stvaraju dojam bezvlašća i nereda, koji često vode i puno dalje od ležanja na travi đardina u Kaštel Starom.

Foto: čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij