hren
 

Achtung! Achtung! Skinite vaše mudante i riđipete! Skinite vaše mudanteee! -
vikao je komunalac Mate s kamioneta - Staaaro željezo kupimooo, akomulatoreee, televozoree...kupimoooo. Skinite vaše mudanteee! Stare didove spremne za dom starački kupimooo, huligane spremne za dom popravni kupimooo... Skinite vaše mudante i riđipeteee!

A Zakonita s balkona, da Mate, nemoj ti meni skini mudante, jer ove šta su na sušilu su mi jedine, te su mi za u ginekologa.

A Mate komunalac, da skinit ćeš ti meni mudante kad dođen gori.

I dok si rekao Liepa Plavka ide kod Karamarka, uletio Mate komunalac, i da gospođo Zakonita, oćete vi skin't mudante il' iđe kazna. Nije lipo za vidit, nema više visit na konopu, pa da se turisti zgražaju.

A di ću ih osušit?! Rekla san ti da su mi to za u ginekologa

Pa, šta će vam mudante za u ginekologa?

Kako šta će mi? Pa da iman šta skinit.

A ako ćete ih ionako skinit, šta ćete ih onda oblačit? A ne virujen da vi nemate druge mudante.

Ona, da sa'š vidit šta su nemudante, evo ti na - bljesk, flashhh - a Mate, asssti,  gospođo Zakonita, šta ste me uslikali.

E, to ti je za osobnu - bljesk - evo ti i za vozačku!

Nnnnti pasa, koja slikčer, samo nemojte još i za putovnicu, oslipit ću.

Eto, viruješ li sad da su mi na konopu jedine mudante? A, o'š još jedan fleš, ahaaaa, od The Queen, a? O'š sad jednu za poster? Čekaj da se okrenen.

Nemojte, Zakonita, ostavite mudante, pa ću doć vidit jeste li me slikali...oću reć, doć ću u kontr... Evo ste me zbleznili, još mi blišćice igraju prid očima od blica. Ajd, moran ić, čekaju ljudi s mudantama i željezom...sve spremniji od spremnijega i...i je li ono doli Cvita radi uslužnu djelatnost? Pa, Cvitaaa, diži mudanteee! Šta će svit reć! Nemoj da ti ja dođen doli!

A Zakonita, da kako Cvita mora dignit, a ja skinit mudante, pa ti si, Mate, propuva.
Malo šta te partija zaposlila bez škole, još ne mo'š zapamtit ni direktivu.

A Cvita je odozdal vikala, da šta je, Mate, ja sam javna djelatnica i dobit ću status službene osobe, pa'š mi moć puvat.

On, da koja službena...javna...

Pa, je li moja kuća javna ka i sve javne institucije? Je. Jesan li ja javna djelatnica? Jesan. Dakle, moran i ja dobit status službene osobe.

Mate, da oho, još ćemo i prostituciju sad legalizirat.

A političku prostituciju ste mogli legalizirat, je li! To vam ne smeta, je li! Pa, ko će vam ovo u park doć radit, mladi su išli, opet moramo mi penzioneri. Mogli ste i za ovo dovest bidne Indijce, ka i u firme. Radi nas će opustit Indija, bit će in demografska kriza, pa će zvat demografa Štrca u moto jaketi da im pomogne.

Blesi, da on bi najviše volija da se za predsjednika kandidira koji Indijanac.

Ma, nisu Indijanci nego Indijci! Malo šta smo ih zaposlili, pa bi ti njih pustija da postanu manjina.

Zakonita, da koja manjina, uletilo bi ih po milijarde, pa ih se ti sad riši. Najprije na bauštelu, pa u općinu, županiju i eto ga, jaaavle, došli i u vladu.

Gradonačelnik Bik Kolji Sjedi. Premijer Žderonimo. Predsjednica Vatrena Voda. Jeba te, šta bi to bilo onako zvučno.

Ne možemo imat Bika Koji Sjedi, jedino Prasca Koji Sjedi i prima lipu plaću, zapošljava rodijake s diplomom visokog učilišta od 6 miseci tečaja u Mostaru, pa tako sve do kolina sedmog. To ti je ka praseća kuga. Čovik postane prasac, svinja jedna najobičnija. Onda se to prenosi s čovika na čovika, s rodijaka na rodijaka, i onda ne znaš više ko je svinja, a ko prasac, ko će te ugrist, a ko zabit nož u leđa. To su naši, domaći Indijanci i desperadosi, pa još kad dobiju više mista u Saboru ka dijaspora, iako je skoro cili Sabor dijaspora, ni ravna Zemlja im neće bit ravna.

A ako udru svi sad jogu, di smo onda? Jogu zakonom zabranit, napravit inicijativu Bolje na kozi nego na jozi, i onda na referendum, i normalno da je koza korisnija od joge.

Ma, ne bojte se, nema toga Inidijanca koji će proć pored naših šerifa. Jer, mi nemamo šerijatske, ali imamo šerifske zakone i ne može im nitko ništa i...di je Mate nesta? Je li ono doli s Cvitom? Mateee, diži mudante!
Ajde, Blesi, spremni se, zakasnit ćeš.

To je naš Blesi trebao postati počasni pionir u Počasnom vodu i položit počasnu zakletvu.

Ajde, sinko, pametno i  drž se dalje od taksista i urbanih Jugoslavena.

I čekamo, čekamo, kad Zakonita, da eno ga, Blesi se vraća kući...ali za njim trči Stipe iz dućana, pa...pa to Blesi trči paštetu mladosti.

Uletio Blesi gori, Stipe za njim, dodao paštetu meni, ja oko stola, Stipe za mnom, ja dodao paštetu Zakonitoj, Stipi se zamantalo, pao, pa mu još velika teča pala na pamet - bonnng! klainnng! - pa zaboravio di mu je svijest... i izbacili ga doli.
I dok smo svečano mazali jetrenu paštetu mladosti, Blesi je rekao da je uspješno postao pionir, nisu vikali ništa zabranjeno, jer je her Skejfuhrer vikao Za dom, a oni su uzvraćali Spremni, dakle, nema prekršaja, jer nije vikano u kompletu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij