hren
 

Vjernici župe Sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu, u ponedjeljak su  započeli s pripremama za obilježavanje blagdana Velike Gospe te blagdana Svetog Roka, koji se štuje u tom mjestu.

Uz pobožnost molitve svete Krunice i svetu misu vjernici su započeli Trodnevnicu za Veliku Gospu i Sv. Roka.
Pobožnost Krunice bit će i u utorak, 13. kolovoza u 18.20 sati i sveta misa u 19 sati, a dan uoči blagdana, u srijedu 14. kolovoza, nakon Krunice, u 19 sati uslijedit će tradicionalna procesija od župne crkve do svetišta Gospe na Hladi, u kojoj će se nositi lik Blažene Djevice. Sveta misa održat će se u svetištu u 20 sati.

Na sam blagdan Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza, svete mise održat će se u svetištu i to u 7 sati za sve bolesnike sućuračke župe, koju će predvoditi župnik don Ivan Delić, u 9 sati  slijedi svečana sveta misa s procesijom, koju će predvoditi crkveni pravnik dr. don Josip Delić te u 19 sati, kada će pod misom pjevati bend mladih.
U župnoj crkvi misa će se održati u 10.30 sati, a predvodit će je vojni kapelan u Lori don Branimir Projić.

Sućurani u petak, 16. kolovoza, posebno slave blagdan Svetog Roka te će se tom prigodom svete mise održati u 7 sati u svetištu, u 9 sati u župnoj crkvi, a u 18 sati slijedi procesija i sveta misa, koju će predvoditi dr. don Ante Mateljan, profesor na KBF-u u Splitu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul