hren
 

U ŽUPI KAŠTEL NOVI
Vjernici župe Kaštel Novi, ali i brojni vjernici koji im se svake godine pridruže, večeras, u ponedjeljak 12. kolovoza, započinju  trodnevnicu svetkovini  Gospe Stomorije u istoimenom svetištu.

Tako će večeras, u ponedjeljak, u 18.30 sati, u prasvetištu  biti održana Krunica, a nakon nje, u 19 sati,  sveta misa za bolesnike koju predvodi don Stipe Ljubas. Na misi će sudjelovati župni mješoviti zbor iz Trilja.
U utorak, 13. kolovoza, Krunica je, kao i dan ranije,  također u 18.30 sati, a sveta misa za obitelji u 19 sati. Misu će predvoditi don Vladimir Smoljo, a na misi će pjevati VIS Snaga vjere.
Oba dana nakon mise bit će održan koncert duhovne glazbe.

Dan užežin Velike Gospe, u srijedu 14. kolovoza, Krunica će se moliti u župnoj crkvi u 18 sati, a u 18.30 sati iz župne crkve prema prasvetištu Gospe Stomorije krenut će procesija u kojoj će vjernici nositi Gospinu sliku. Po dolasku u prasvetište bit će održana sveta misa, koju će predvoditi  splitsko – makarski nadbiskup msgr. dr. Marin Barišić. Nakon svete mise uslijedit će bdijenje koje će trajati do 24 sata.
Blagdan Velike Gospe obilježava se svetim misama u 10.30 sati, koju će predvoditi župnik don Darijo Čorić te u 19 sati, kada misu predvodi postulator kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja. Nakon svete mise uslijedit će procesija kroz prasvetište.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij