hren
 

Ovih dana u Hrvatskoj imamo vrhunac ljeta, kada su u pitanju temperature zraka. Iako nas do kraja klimatološkog ljeta dijeli nešto više od pola mjeseca, čini se da su pred nama dva najtoplija dana ovog ljeta. Već su jučer u nekim dijelovima Dalmacije izmjerene vrlo visoke temperature zraka. Primjerice, najviša dnevna temperatura zraka u Kninu je bila 39,3°C, Pločama i Resniku 38°C, Zemuniku 37°C itd.

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, zbog vrućina izdao crveni, najviši stupanj upozorenja za cijeli Jadran.

Hoće li sljedeća dva dana ponegdje pasti pokoji temperaturni rekord, znat ćemo uskoro.

Vruće, vrlo vruće i sparno bit će u ponedjeljak. Uz vedro vrijeme, vjetar će biti slab ili će u potpunosti izostati. Minimalne jutarnje temperature zraka od 18°C ponegdje u Zagori do 30°C ponegdje uz obalu. Najviše dnevne temperature većinom od 33°C na otvorenom moru do 40°C ponegdje u Zagori.

Utorak će biti pretežno vedar, ali će popodne u Zagori ponegdje biti umjerenog do pojačanog razvoja oblaka, tek ponegdje uz mogućnost slabog grmljavinskog pljuska. Bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Jutro vrlo toplo, najviše dnevne temperature većinom od 33 do 40°C.

Oslabljeni frontalni sustav donijet će tek nešto promjenjivije vrijeme tijekom srijede. Bit će djelomično sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku. U drugom dijelu dana lokalno će biti slabih pljuskova s grmljavinom, najviše na jugu Dalmacije. Ujutro i navečer zapuhat će slaba do umjerena bura, danju slab vjetar različitih smjerova. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 35°C.

U četvrtak djelomično sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i suho. Ujutro slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Noć i jutro osjetno ugodniji u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature od 27 do 32°C.

U petak, subotu i nedjelju pretežno sunčano i suho. Vjetar slab; noću burin, danju maestral. Noći će biti ugodne, najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C, u nedjelju malo više.

Izvor: Dalmacija Danas


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij