hren

LUTKARSKI MJUZIKL PRODUKCIJE Z U SKLOPU KAŠTELANSKOG KULTURNOG LJETA
Djeca koja su u pratnji roditelja, ove nedjelje došla u Botanički vrt osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, gledala su i sudjelovala u interaktivnom lutkarskom mjuziklu Pravi prijatelj. Poučnu priču o prijateljstvu djeci su izveli Filip Medić i Denis Martinović iz Produkcije Z. Autor glazbe i teksta te ujedno redatelj, glazbeni i izvršni producent je Ivo Lesić, dok su lutke i scenografija djelo Luči Vidanović.

- Priča govori o važnosti prijateljstva, o situacijama u kojima smo u životu okruženi prijateljima koje ne prepoznajemo a zamišljamo i maštamo kako bi oni trebali izgledati, dok ne progledamo i shvatimo da su pored nas, kazao nam je o predstavi Filip Medić.

Kroz songove i lutkarsku priču djeca su upoznala glavnog lika, dječaka Marka koji je za prijatelja poželio imati neku poznatu osobu. Mudra vila mu je omogućila putovanje u Bajkosvijet te mu poslala dječaka Darka kao društvo. Marko je na putu susretao mnoge poznate likove iz priča i bajki poput Pinokia, Mačka u čizmama, Petra Pana i drugih, no nitko mu nije želio biti prijatelj, osim Darka koji ga je na putu branio i bio uz njega. Tako je Marko na povratku iz Bajkosvijeta shvatio tko mu je pravi prijatelj a djeca izvukla pouku o vrijednosti pravih prijatelja.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij