hren
 

ODRŽANA PRVA VEČER KRV-I
Prva večer devetog izdanja Kaštelanskih rock večeri – KRV-i u organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela, protekla je u akustičnom tonu uz svirku mladog Vincenta i Maje Posavec. Na plaži Glavice u Kaštel Lukšiću, sinoć se uz nastupe glazbenika moglo uživati u hrani i piću, a oni sa najviše znanja u glazbenom kvizu odnijeli su i vrijedne nagrade.

Večer je počela natjecateljski, predsjednica udruge Trokut mladih Kaštela, Antonija Glaurdić, čitala je pitanja pripremljena za Glazbeni kviz, dok su prijavljene ekipe vrijedno bilježile svoje odgovore. Najuspješniji su bili članovi tima pod nazivom Usne vrele Višnje Pevec, koji su sa sobom uz majice odnijeli i bačvu kaštelanskog piva Ferata.

Glazbeni dio večeri otvorio je devetnaestogodišnji Vincent koji je uz gitaru hrabro odradio svoj prvi nastup i predstavio Kaštelanima svoje autorske pjesme. Nakon njega na pozornicu se uz pratnju gitarista Ivana Kapeca popela Maja Posavec, široj publici poznatija kao bivša pjevačica grupe Detour i skladateljica, koja već tri godine uspješno plovi u samostalnim glazbenim vodama. Svojim karakterističnim i prepoznatljivim vokalom vodila je publiku kroz autorski opus.

Kako nam je kazala u razgovoru, ovo joj je bio prvi samostalni nastup u Kaštelima, ranije je nastupila  sa grupom Detour u dvorcu Vitturi. Pohvalila je događaj i lokaciju rekavši kako zna da njena glazba nije za plažu u turističkoj sezoni, ali da joj je drago da i tu ima svoju publiku. - Nastup mi je bio jako emotivan, zato što ne mogu bez toga, a i Kapec je poetična duša, tako da se nas dvoje upotpunjujemo, rekla nam je Maja nakon koncerta. Publika je uz do sada objavljene pjesme imala priliku premijerno čuti pjesmu Vjetar i kiša. Na pitanje glazbenica ili glumica, Maja je simpatično odgovorila - vozačica tramvaja - dodavši kako joj je to bila želja u djetinjstvu.

Nakon laganije prve večeri, večeras nas očekuje druga, električna večer KRV-i na kojoj će nastupiti El Marrow, Art Effect, What lies beyond te kao headlineri Letu Štuke.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij