hren
 

DRAČIĆ U ZNAKU ŽABICA
Uz već poznato „No stress days“, Hrvoje Svalina, Marinko Kljaić i Marijan Dželalija, trojac koji čini Projekt 3 Pi, ove subote, 10. kolovoza, na plažu Dračić u Kaštel Štafiliću dovode još jedno Prvenstvo svita u žabicama.

Za one koji do sada nisu imali priliku više saznati o ovom jedinstvenom natjecanju, kažimo da se ne radi o poslovičnom  prvenstvu svijeta već o prvenstvu među svitom koji zna i voli bacati žabice.
A žabice, kako navode organizatori mogu bacati svi pa se tako svi mogu i natjecati, bez obzira na dob, spol, narodnost, vjeru, boju kože, frizuru ili neki drugu različitost.

Svi koji se žele okušati trebaju se prije samog početka natjecanja, koje će uslijediti u 17 sati, prijaviti organizatoru na plaži Dračić, nakon čega će uslijediti kvalifikacije u kojima će morati gađati metu napravljenu od trstike.
Deset najuspješnijih natjecatelja, koji osvoje najviše bodova  u kvalifikacijama, idu u finalne oglede, koji započinju u 18 sati, a tamo ih čeka cijeli niz, ne baš jednostavnih, disciplina.

To su „Staza“ gdje je potrebno baciti niz žabica u zadanom smjeru, „Niska žabica“ gdje je zadatak  provući žabicu ispod trstike, „Preskok“ ili  žabicom preskočiti visoku prepreku, „Šuc“ kada  žabica mora preći određenu udaljenost, „Ambidekstralna“ odnosno napravit žabice s obje ruke istovremeno, „Žabica na kvadrat“ pri čemu je cilj  žabicom proći kroz dva kvadratna polja i „Korner“ u kojoj treba žabicom dati gol iz kornera.
Naravno, najbolji će ponijeti titulu ovogodišnjeg prvaka svita.

Svoje sudjelovanje na ovom prvenstvu najavii su pojedinci koji su u godinama ranije ponijeli titule najboljih, ali i oni kojima je do pobjede nedostajao tek poneki bod. Na natjecanje će stići i oni koji se do sada nisu okušali u bacanju žabica na Dračiću te brojni drugi, a treba napomenuti da je ovo prvenstvo već dobilo svjetske razmjere.
U godinama ranije na njemu je sudjelovao određeni broj gostiju iz nekoliko europskih zemalja, ove godine na prvenstvo je pristigao i natjecatelj iz Australije, a posebna zanimljivost je dolazak Japanca Keisuke Hashimota, koji je u ovom trenutku najbolji bacač žabica na svijetu i svjetski rekorder.

- U goste nam dolazi najbolji bacač na svijetu, ali da bi bio najbolji među svitom morat će se dokazati i na Dračiću.  A mislimo da mu to neće baš biti jednostavno jer među našim svitom imamo odličnih bacača. Svakako će biti izuzetno zanimljivo, a svi koji dođu na Dračić moći će guštati u bravurama natjecatelja, borbi za što bolji poredak, ali se okupati, zabaviti, uživati u glazbi, jednostavno se opustiti pa zato se ne mislite. Onima koji se žele okušati u natjecanju želimo puno sriće, a onima koji natjecanje dođu popratiti, osigurano je bezstresno i zabavno poslijepodne – poručio je Marijan Dželalija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij