hren
 

DOBRILINE VEČERI I JAKE ŽENE
Kraljica jazza i bluesa na hrvatskoj glazbenoj sceni Zdenka Kovačiček ispunila je u utorak navečer perivoj Vitturi u Kaštel Lukšiću ogromnom količinom energije i zvucima svevremenske glazbe te pokazala zbog čega je zvijezda ovogodišnjih Dobrilinih večeri, na kojoj nastupaju jake i posebne žene.

Osim što je pred Kaštelanima, ali i velikim brojem stranih gostiju, koje su u lukšićki stari park doveli prvi taktovi na koncertu, otpjevala cijeli niz pjesama, od onih s predznakom jazza, bluesa i swinga, preko pjesama domaćih autora, koje je snimila u 60 godina dugoj karijeri  do pjesama koje su nekada izvodile svjetske zvijezde poput Janis Joplin, Zdenka Kovačiček publici je donijela i dozu humora, topline i jednostavne komunikacije.

„Georgia on my mind“, „Let the good times roll“, „Route 66“, „Vrati se u moje dane“, „Mali crni brat“, „Frka“, „Ja sam žena za sva vremena“ i „Mercedes benz“ tek su mali dio onoga što je energična Zdenka otpjevala ove večeri, a potporu i pratnju imala je u Greenhouse Blues Bandu.
Greenhouse Blues band čine osmorica glazbenika Lovro Šicel na gitari, Jurica Hotko na klavijaturama i harpu, Igor Flajhar na bas gitari, Kristian Orešić na bubnjevima, Zvonimir Bajević i Antonio Geček na trubama, Marin Ferketin na trombonu i Oliver Ereš na saksofonu.

- Ova večer posvećena je Miljenku i Dobrili, njihovoj ljubavi. Netko u tu priču, na osnovu zapisa i dokaza vjeruje, a netko ne. No važno je da ta priča donosi ljubav jer ona je pokretač svega. Ljubav se može pronaći svugdje, u umjetnosti , u glazbi, u prirodi, na ulici... samo je pitanje koliko netko ima sreće da je uoči i prepozna – kazala je ove večeri Zdenka Kovačiček i poklonila Kaštelanima, u ove dane posvećene legendarnim kaštelanskim ljubavnicima, pregršt ljubavi.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij