hren
 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja u Hrvatskoj se obilježava svake godine 5. kolovoza, a povodom ovog praznika na adresu Portala grada Kaštela pristiglo je i nekoliko čestitki upućenih građanima Kaštela.

- Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, upućujemo vam čestitke povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja! Hrvatski branitelji su u Oluji pokazali agresoru, ali i svijetu da je želja naroda da živi u slobodi nepobjediva i neuništiva. Oni su snagom oružja, ali još i više mudrom vojnom taktikom i snagom srca Hrvatskoj donijeli najljepši mogući poklon – mir i slobodu. Vratili su joj sigurnost, stabilnost i cjelovitost državnog teritorija te time otvorili vrata razvoju i napretku. Proslavimo dostojanstveno ovaj veliki dan – poručili su gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić

- U znak sjećanja na sve one koji su dali živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, u čast i na ponos svih hrvatskih branitelja, članova obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i svih hrvatskih domoljuba, kao i na sve one koji su na bilo koji način zaslužni što danas imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj veliki državni blagdan!
Neka ovaj veliki dan u novijoj hrvatskoj povijesti bude proslavljen tiho i dostojanstveno, i u sjećanju na naše časne heroje i  velike pobjede. U ime Udruge hrvatskih ratnih veterana grada Kaštela  svim sugrađanima, hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih iskreno i od srca čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, te obljetnicu VRO Oluja – stoji u čestitki koju je potpisao predsjednik UHRV Kaštela Ivan Bazina.

- S ponosom se danas prisjećamo akcije Oluja i drugih vojnih akcija u kojima smo stvarali neovisnu i samostalnu slobodnu Hrvatsku. S ponosom se prisjećamo i naših poginulih te nestalih suboraca, kojima je sloboda Domovine bila važnija i od vlastitog života. Njima u čast i slavu obilježimo ovaj praznik dostojanstveno i s ponosom. Nikada nemojmo zaboraviti njihovu žrtvu za voljenu Hrvatsku – poruka je iz dragovoljačko – braniteljske udruge Stina pradidova.

- Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavimo u čast stvaranja hrvatske države i u čast  hrvatskim braniteljima zahvaljujući čijoj smo  požrtvovnosti i domoljublju izvojevali veličanstvenu pobjedu. Na današnji dan na kninskoj tvrđavi pobjedonosno je zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak vojno-redarstvene operacije Oluja, ali i učvrščivanje temelja za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske. Sretan vam praznik – čestitka je koju je potpisao predsjednik kaštelanskog HSP-a Ante Komljen.

- Drage Kaštelanke i Kaštelani, dragi građani Lijepe naše, danas s ponosom slavimo dan kada je započeo demokratski put naše Domovine, dan kada je izvojevana sloboda. Danas slavimo domoljublje, ponos i slobodu te snagu svakog hrvatskog vojnika, a pri tome se s pijetetom prisjećamo njihove žrtve. U prisjećanju na nedavnu prošlost moramo se okrenuti i ka budućnosti i onome zbog čega su hrvatski branitelji dali svoje živote, a to je slobodna, neovisna i demokratska Domovina. Neka vam je svima sretan praznik pobjede, posebno hrvatskim braniteljima, a onima koji su položili živote za našu današnjicu neka je laka hrvatska zemlja - stoji u poruci gradskog HDZ-a i njegovog predsjednika Ivana Udovičića.

- Drage Kaštelanke i Kaštelani! Dragi branitelji!  Iskreno i od srca vam čestitamo 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Ponosni smo na velike pobjede izborene, u za Hrvatsku teškim vremenima, na dane kada su podnesene velike žrtve, i u kojima su iznikli istinski heroji Domovinskog rata. Veliku zahvalnost treba iskazivati dnevno, ne samo riječima već i djelima. Zadaća svih nas je da svoje mjesto, grad i zemlju gradimo kao tolerantnu zajednicu, kao mjesto slobode, demokracije, pravednosti i solidarnosti. To je način i put da krizu i probleme s kojima se suočavamo zajedno lakše rješavamo, da Hrvatska bude zemlja u kojoj je ugodno živjeti i u kojoj se rad i kreativnost prepoznaju i promiču kao istinske vrijednost. To je put za uspješnu i sretniju Hrvatsku – poruka je Daria Kurtovića i kaštelanskog HSLS-a.

Sretan i dostojanstven praznik pobjede i Dan hrvatskih branitelja svim sugrađanima i hrvatskim građanima želi i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI: