hren
 

UVOD U PROSLAVU
U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, u organizaciji kaštelanske Hvidre, Grada Kaštela i branitelsjkih udruga s područja Kaštela, u nedjelju ujutro položeni cu vijenci i upaljene svijeće, održan komemorativni skup i služena sveta misa, u čast poginulih branitelja Kaštela i Kaštelanske zagore.

Vijence i svijeće pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te podno Centralnog križa u spomen obilježju na Malačkoj, položili su hrvatski branitelji, članovi braniteljskih udruga,članovi udruga obitelji poginulih branitelja predstavnici Grada i Gradskog vijeća, izaslanstva Ministarstva branitelja, MORH-a i Županije, različitih udruga i političkih stranaka te drugi.

U dvorcu Vitturi održan je komemorativni skup, a nakon toga, u lukšićkoj župnoj crkvi, sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje, koju je predvodio don Marijo Buljević.

Obilježavanje ovog velikog praznika u Kaštelima se nastavlja u večernjim satima na zajedničkoj proslavi i koncertu Opće opasnosti na portu u Kaštel Starom.

Foto: Ivana Topići PGK
 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij