hren
 

PROSLAVA DANA POBJEDE
Kaštelanska Hvidra i Grad Kaštela, ZŽU Hvidre Splitsko – dalmatinske i Požeško – slavonske županije, u suradnji s kaštelanskim braniteljskim udrugama i Županijom te pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ove nedjelje, 4. kolovoza, organiziraju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, koja će se, kao i u godinama ranije, održati na portu u Kaštel Starom, a u centralnom djelu događanja koncert će održati grupa Opća opasnost.

Cijeli program proslave započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću u 8.30 sati, a pola sata kasnije i podno Centralnog križa u spomen obilježju na Malačkoj.
U 10 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, bit će održana komemoracija u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje s područja Kaštela i Kaštelanske zagore, a nakon komemoracije u 11.30 sati, u lukšićkoj župnoj crkvi služit će se sveta misa zadušnica.

Poslijepodnevni program u Kaštel Starom započinje uplovljavanjem ratnog broda HRM-a, a svi zainteresirani brod će moći razgledati u vremenu od 15 do 24 sata.
Svečanost obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti  sa gastronomskim i zabavnim programom te koncertom Opće opasnosti, kojem će prethoditi nastupi klape Štorija i Nede Kovačeva, započinje u 20 sati.

Organizaciju cijelog događanja pomogli su PŠK Srdela, LU Kaštilac, LU Donja Kaštela, PŠD Galeb, HPD Malačka, DVD Kaštela i braniteljska udruga Stina pradidova, a svoj obol dali su i Ministarstvo branitelja, MORH te brojni sponzori i medijski pokrovitelji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij