hren

Sinoć je u ljetnom kinu Bačvice predstavljeno 10 petominutnih filmova u sklopu projekta ArTVision+ koji se temelji na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda predstavljanjem manje poznatih destinacija, isticanjem i promoviranjem raznih aspekata kulturne baštine. Uz prikazivanje filmova, posjetitelji su imali priliku čuti i impresije prisutnih autora i glavnih aktera ali i glasovati za svog favorita.

Na kraju večeri saznali smo i rezultate objedinjenih glasova publike, glasova (lajkova) na facebook stranici Artvision+ te glasova stručnog žirija. Proglašenje pobjednika čekalo se s posebnim nestrpljenjem jer  pobjednički film očekuje prikazivanje na ovogodišnjem Venecijanskom festivalu.

A pobjednik je film „Sipa i bob“, autora Jere Gruića koji je osvajanjem 1. mjesta prema glasovanju žirija i 3. mjesta prema glasovanju publike na projekciji uz pribrajanje lajkova on-line glasovanja putem Facebooka, postao i ukupni pobjednik.  Prema glasovima žirija čak 3. filma su imala isti broj bodova te su dijelili pozicije od 2. do 4. mjesta, a to su: “Crljenak – Kaštela, Home of the Zinfandel” (autor: Ivan Perić), “Ritam života -Vrličko kolo” (autor: Tina Ljubenkov)  i “Šolta – otok meda” (autor: Tina Ljubenkov), a kako je film ”Ritam života -Vrličko kolo” Tine Ljubenkov bio 2. po glasovima publike (on-line i na projekciji), tako je osvojio i ukupno 2. mjesto., dok je 3. film “Šolta – otok meda” iste autorice.

Film “Sjaj - Zvjezdano selo Mosor” autora Maksima Bašića osvojio je 1. mjesto po zbirnim glasovima publike na projekciji i on-line glasovima putem Facebooka. 

Važno je napomenuti kako će se svih 10 filmova iz konurencije 4. rujna tijekom cijelog dana prikazivati u jednom od paviljona Venecijanskog festivala, a “Sipa i bob” će dobiti i plaketu “Mostre”.  Na taj način će i posjetitelji filmskog festivala u Veneciji uživati u umjetničkim filmskim minijaturama koje im nude novi pogled na zvijezde kulturne baštine manje poznatih turističkih mjesta našeg podneblja.

ArTVision+ projekt s ciljem unaprjeđenje turističkog razvoja i promocije kroz prizmu kulture

ArTVision + europski je projekt koji se odvija u sklopu programa Interreg Italy-Croatia CBC Programme a vodeći partner projekta je Primorsko-goranska županija. Javna ustanova RERA S.D. i Turistička zajednica Kvarnera hrvatske su članice ovog hrvatsko-talijanskog partnerstva u hvalevrijednom projektu čija je svrha iskoristiti vrijednost i potencijal kulture kao glavnog razvojnog programa održivog razvoja turizma, pomoću inovativnih mjera u području prezentacije, komunikacije i organizacije u kulturi. Ideja ArTVision + projekta temelji se na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda što podrazumijeva uključivanje i predstavljanje manje poznatih destinacija, predstavljanje njihovih kulturnih baština turistima te uspostavljanje kvalitetnog „spoja“umjetnika i organizatora turističkih ponuda. Upravo ovaj „spoj“bit će zaslužan za kvalitetno osmišljen turistički proizvod kojim će se potaknuti korištenje kulture u turističke svrhe i time se ujedno sačuvati od zaborava kultura manjih mjesta. U tu svrhu, snimljeno je 10 dokumentarnih filmova u trajanju od 5 minuta.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij