hren
 

IZ GRADSKOG CRVENOG KRIŽA
Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela, zajedno s društvima iz više hrvatskih županija, završilo  je projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“, iz kojeg su potrebitim obiteljima na području grada Kaštela te općina Prgomet, Lećevica i Primorski Dolac, osigurani paketi pomoći s prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama te školskim priborom.

Tako je potrebitim obiteljima na navedenom području koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela, uručeno više od 1100 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima poput brašna, tjestenine, instant juha, različite konzervirane hrane, šećera, mlijeka i sličnog, a paketi su posebno formirani za odrasle i djecu. Posebni paketi za odrasle ili djecu sadržavali su higijenske potrepštine te sredstva za čišćenje, a takvih je bilo oko 700 paketa. Za učenike nižih razreda pripremljeni su te im uručeni paketi sa školskim priborom, njih nešto više od 140, u kojima su se nalazile pune pernice, pribor za likovni odgoj, matematički pribor i školske torbe.

- Projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“ odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FAED). Projekt se provodio na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Zadarske i Istarske županije. Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji sugrađani, u prvom redu korisnici zajamčene minimalne naknade  i ostali s niskim prihodima,  prema utvrđenim kriterijima – kazali su GDCK Kaštela.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane, higijenskih potrepština i školskog pribora, u sklopu projekta su se provodile i dodatne mjere podjele socijalnih kuharica te upoznavanje korisnika sa socijalnim pravima kao i mjere za upravljanje kućnim budžetom, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenost siromašnih osoba, odnosno osoba u riziku od siromaštva.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij