hren
 

TISUĆE GOSTIJU NA PORTU
Da je ribarska fešta  u Kaštel Starom jedna od najmasovnijih pučkih fešta u Kaštelima, pokazalo se i u subotu navečer na starosejskom portu, gdje se održavala tradicionalna Ribarska noć PŠK Srdela.

Stanovnici Donjih Kaštela, brojni turisti i gosti, susjedi iz ostalih kaštelanskih mjesta pohodili su feštu, uživali u morskim delicijama, nazdravljali uz dobru kapljicu, pjevali i plesali uz glazbu grupe Barbari, zabavili se uz glazbare Zrinskog i mažoretkinje te nakratko uživali u vatrometu nad donjokaštelanskim nebom.

- Pripremili smo oko 500 porcija crnog rižota od 70 kg sipe i 50 kg riže te oko 350 porcija rižota s plodovima mora za koje smo utrošili oko 30 kg morskih plodova i isto toliko riže.  Pofrigali smo oko 100 kg liganja, ispekli na gradelama oko 250 kg srdela. S pripremom spize započeli smo u ranim poslijepodnevnim satima, malo nam je na početku smetala južina, al smo joj se uspjeli othrvati.  Drago nam je što se našem pozivu na feštu odazvao veliki broj sugrađana i gostiju i nadamo se da će svi biti zadovoljni – dao nam je kratki izvještaj predsjednik PŠK Srdela Jakov Sirovica.

I bili su zadovoljni, a cijeli dojam tek su malo pokvarili oblaci koji su oko ponoći pustili poneku kišnu kap na sudionike fešte, no dobro raspoloženje nisu ugasili.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij