hren
 

TEME IZ KAŠTELA NA FILMSKOM PLATNU
Zanimljiv javni događaj projekta je večer predstavljanja 10 pet-minutnih filmova ove tematike, koji će se održati u kinu Bačvice u ponedjeljak 29.7. s početkom u 20.30 sati uz slobodan ulaz za posjetitelje.

Uz prikazivanje filmova, posjetitelji će imati priliku čuti i impresije prisutnih autora i glavnih aktera, moći će na licu mjesta i glasovati za svog favorita, te na kraju večeri saznati i rezultate objedinjenih glasova publike, glasova (lajkova) na facebook stranici Artvision+, te glasova stručnog žirija. Proglašenje pobjednika i dodatno je zanimljivo jer pobjednički film ide na ovogodišnji Venecijanski festival. Svi oni koji žele filmove pogledati i prije ponedjeljka navečer mogu to napraviti na Facebook stranici projekta Artivision + OVDJE .

Na navedenoj stranici moguće je i on-line glasovanje (lajkanjem) na objavi pojedinog filma, a svi su oni za gledanje dostupni već sada. On-line dio glasovanja završava u ponedjeljak 29.7. u 12 sati. Uživajte u umjetničkim filmskim minijaturama koje će vam ponuditi novi pogled na zvijezde kulturne baštine manje ponatih turističkih mjesta.

Popis filmova i autora:

1.    Kule uz Cetinu – čuvarice povijesti (team work Kino klub Split)
2.    Miljenko i Dobrila (Nadja-Matija Fatović, Tina Ljubenkov, Petar Sekelez)
3.    Duh utvrde Kamičak – (Alen Čelić, Ivan Perić, Sunčica Fradelić)
4.    Crljenak u Trilju – (Carmelania Bracco, Giovanni Gerolin)
5.    Crljenak – Kaštela, Home of the Zinfandel (Ivan Perić) 
6.    Pejzaž – kreacija i transformacija (Nadja-Matija Fatović, Tina Ljubenkov)
7.    Ritam života  -Vrličko kolo (Tina Ljubenkov)
8.    Šolta – otok meda (Tina Ljubenkov)
9.    Sipa i bob (Jere Gruić)
10.    Sjaj - Zvjezdano selo Mosor (Maksim Bašić)

Projekt ArTVision+ temelji se na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda predstavljanjem manje poznatih destinacija, isticanjem i promoviranjem raznih aspekata kulturne baštine prvenstveno turistima, ali i domaćoj manje informiranoj javnosti.  Uspostavljanjem kvalitetne veze između umjetnika i organizatora turističkih ponuda potiče se nastajanje inovativnih turističkih proizvoda i korištenje kulture u turističke svrhe, te se tako i kulturna baština čuva od zaborava.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij