hren

KAŠTELANSKO STANJE UMA: UMJETNIČKE INSTALACIJE KAKVE NITKO NEMA
Kaštela se kao rijetko koji grad mogu pohvaliti iznimnim brojem spomenika kulture i prirode, kojima se volimo podičiti posebice kada treba privući goste u brojne apartmane i kuće za odmor, koje posljednjih godina niču kao gljive poslije kiše, vračajući lagano kaštelanskom turizamu sjaj kakav je nekad uživao.

A brojni naši sugrađani, čini se, svim se silama trude pridodati im i svoj mali „umjetnički“ obol  i „instalacijama“, načinjenim od najrazličitijeg glomaznog otpada, koje se mogu vidjeti na brojnim javnim površinama širom grada i na našim ulicama, pružiti turistima priliku da vide i tu stranu Kaštela.. Ali prije svega i onih koji u njima (nažalost) žive...

Tako je i nekadašnja perjanica našeg turizma, koja je odavno  izgubila svoj sjaj, nerijetko glavna meta objektiva naših gostiju, jer kada vide okoliš hotela Palace kao i samu zgradu te hrpe nabacanog smeća u njegovom parku,  nevjerujući valjda da je na lokaciji tik uz šetnicu i more igdje moguće tako nešto doživjeti.
Teško je i nabrojati sve lokacije na kojima naši „nadareni umjetnici“  gotovo svakodnevno ostavljaju svoja „ umjetnička djela“, pa smo i  mi tek nekoliko njih zabilježili objektivom. Blizina kontejnera, bilo onih za komunalni ili glomazni otpad, očito ih najiviše privlači za izlaganje svojih djela, ali ipak ne dovoljno da ih u njima i „sakriju“ od pogleda javnosti.

Stoga za kraj samo napomena da točne lokacije i raspored postavljanja spremnika za glomazni otpad, ako im je to promaklo u nekom od brojnih tekstova na Portalu grada Kaštela posvećenih ovoj tematici, mogu pronaći na službenim stranicama gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro. Možda uspiju shvatiti zašto se tamo nalazi i čemu služi...

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij