hren
 

Upeklo, vruće. Gori pod nogama, pod foteljama, pa i gore, na samom dnu dna, čak toliko da je znalo i po sedam ministara izgorit u jednom danu. Kiša ne pada, al' trava raste u pitaru na balkonu, jer je redovito zalijemo u rekreativne svrhe.
Zakonita, jesi li vidila da se molitva isplati. Naša Bruna je govorila da ćemo molit Boga da ih ne bude, pa smo molili, i sad ih nema, ostale su samo nezavisne trepavice i tregeri od njih.

Uto uletija Jozo pandurija, da je li ovo osnovano sumnjivo vaša trava. Koja trava, to je Zakonita drugarice posadimo cvijeće, ususret Prvom svibmaju. On, da koji prvi svibmaj, to je prošlost. Nama nije, mi smo komunjare i udbaši. A jozo, da drugovi komunjare, travu svejedno treba ispitat. A dobro. Blesi, smotaj jednu Jozi, pa nek ispita. Jozo povukao i da, hahaha, koji kvalitetan dokaz, hehehe, nije svaka marica crna marica, hihihi, moga bi poletit, jeba te, evo s balkona i...i je l' se ono doli puši?! Pa...pa...alooo, Cvitaaa, je l' to pušiiiš na javnoj površiniii?! – i izletija vanka.

Šljap, šljap, plouhp, muml, muml - rekla je Cvita, kad je Jozo pandur doša do nje i da drugarice...ajme šta me baca ona marica...drugarice, zašto pušite na javnome mistu, znate li da je to zabranjeno.
A Cvita, da mlouphhhah...Jožo, ajde ša, ne tiraj mi mušterije, plop. I kako je zabranjeno pušit na  otvorenome, kad je u zatvorenome?! Pa koga to vi ludate? Narod puši od proljeća sedmog, a vi mu još određujete i di će, pa čas unutra, čas vanka, unutra, vanka... Kako će nam mladi ostat kad branite malo i srednje poduzetništvo.
A Jozo, da ajde, Cvita, ne ljuti se odma, evo, pravit ću se da nisan vidija, a vi, šjor, jes, jes, ju, ne trebate zakopčavat gaće, no, no zakopčavenzi, samo se komodajte, smoking fri. Vidi ga, ma, pu...s...ti. Cvita, uvati mu gaće, ne daj da ih digne. Ala, ljudi, šta ste se zagledali, ovako je zdravije za pluća, a i šta bi tili od turizma, ne možemo nudit samo more i sunce, mora bit i dodatnih sadržaja. Jes, jes, reka je Jozo, samo vi smoking, no problem, fri daunlod.

A gore se pojavio Velimir Bata i da kaj je, Zakonita, kaj vi komunjare guštate kaj se mi raspadamo. Di vam je Zoki, je l' spava?

Pa, je l' ti to opet mene ćiribimbiš, Bato?! O'š opet svršit doli priko balkona! Eno ti doli Cvita, pa stani u red. I šta si se uvatija našega Zokija! Pa šta da se malo kasnije diže. Baci ga tlak pa se probudi oko 11. A i šta će prije? A šta će i kasnije? A šta će se uopće dizat!

Bata je ušao unutra i da molit ćete vi Boga da mene nema.

Zakonita meni, da jesi ga čuja, sutra idemo na misu molit. Vidiš kako triba molit da ih nema. Ajme, samo da nas Don Vičenco ne čuje, moga bi nas tužit da vriđamo. Sad priti s advokatima. To je pravi kršćanin. Vidi se da nasljeduje Krista, jer i On je odija od mista do mista i nije propovida i oprašta, nego je samo pokreća parnice i sla uplatnice sljedbenicima za troškove odvjetnika. Svi mrzitelji svega mrziteljskoga bit će pozvani na strašni, korumpirani sud, a on će propovidat ljubav prema mržnji. I ako'š ispunit uplatnicu, ispuni, ako ne'š, ideš u pakal. A ono "Ne sudi, jer ćeš bit suđen", ne odnosi se to na njega, samo na nas pogane.

Nemoj tako, Zakonita, njemu treba oprostit sve, jer on viruje u uplatnice, u Nezavisno Državno Hrvatsko Kraljevstvo Nebesko, pa mu mora bit oprošteno. On doslovce ne zna šta radi.

A vidi ove na televiziji, jesu ovo novi ministri? Nikoga ne poznajen. Kako ćemo ih sad beštimat onako, na nepoznato. A i Andrija bi moga ić. Koštat će ga ultra.

Koja Ultra? Završila je i šta on ima s Ultrom?
Bilo bi bolje da ima. Otkad je potpisa Istanbulsku nevjestu, cila ultra desnica ga se odrekla. I bidnu Kristinu Pavlović su zbunili, pa nije znala u koji će zahod uć.
Ajme, ako ovo bude čita don Vičenco, proć ćemo ka Josipović.

Piši, neće oni nama Andriju maknit! Evo vako, hhh pu:
Dragi druže Andrija, a rekli smo mi prije par epizoda da će oni vas špedit, jer da im niste uveli Istanbulsku nevjestu u zahode, sve bi bilo u redu, a ovako ste pustili zloduha iz boce, pa su vas proglasili udbašem i neprijateljem, i niste više Kovač svoje sreće; pa je malo što ste smijenili 7, nego ste trebali smijenit bar 707 tisuća i onda prić kod nas, mi ćemo vas objeručke primit u naše redove. Naše partijske ćelije širom su otvorene za vas i vaše drugove. Dovedite i druga Njonju, on bi moga bit kurir. Ako nekako vrbujete i druga Vladimira, bilo bi dobro, obzirom na njegovo protu-kontra-ispod-iznad obavještajno iskustvo, vino ponijeti sa sobom. I drug Zoki se slaže, sad će se on dignit u koje doba, evo već tuče podne.
Odma će nam se prilipit i Ivan Vrdoljak, pa možda i Antun snimi onako an ženeral koji film, kad vide da imamo većinu.
Pridružite nam se u borbi za borbu protiv borbe.
U ime mjesnog komiteta, drugarica Zakonita. Fašt smrtizmu, narodnost slobodi!

Eto ga. Nego ajmo mi molit i za Bužu suverenu, a i za Don Vičenca, pa i njih možda ne bude, nikad se ne zna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij