hren
 

100 GODINA DJELOVANJA   
Zagrebački kvartet i Grad Kaštela pozivaju vas na koncert koji se održava u povodu 100. obljetnice osnutka ansambla, a koji će se održati u petak, 19. srpnja u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću sa početkom u 21 sat. Ulaz na koncert je besplatan.. 

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records, Spona itd. Brojne nagrade i priznanja uključuju najvažnije nacionalne nagrade: od nagrade Grada Zagreba 1957., preko Nagrade Milka Trnina, Vjesnikove nagrade, niza diskografskih nagrada Porin, kao i Porin za životno djelo, do nagrade Vladimir Nazor za životno djelo 2009. godine.
Prvu postavu činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri. Tijekom 100 godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je mnoštvo glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi, a današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij