Česmina uz obalu, da ili ne? Pitanje je to o kojem su nedavno raspravljali pojedini građani i nadležni te se na kraju moglo zaključiti da će opravdanost  sadnje ove biljke na donjokaštelanskoj obali,  najbolje pokazati vrijeme. No netko od Kaštelana očito nije želio čekati to vrijeme, već je u noći sa srijede na četvrtak pokazao što o svemu tome misli. Ili ipak nije u pitanju bilo ničije mišljenje, već obično vandalstvo i divljaštvo?

Naime, nepoznati počinitelj ove je noći na Kamberovom šetalištu u Kaštel Starom uništio četiri mlada stabla česmine, a pod udarom se našao i poneki betonski koš za otpatke.

- Taj nepoznati počinitelj uništavanjem mladih stabala počinio je mateijalnu štetu u iznosu od četiri tisuće kuna, no šteta nije samo u novcu već i u vremenu koje je bilo potrebno da stabla krenu s rastom te u činjenici da su ta stabla posađena sa svrhom i razlogom, kako oplemenjivanja šetnjice zelenilom, tako i stvaranja hlada u budućnosti – kazali su nam u Vlastitom komunalnom pogonu.

I dok neki nastoje napraviti korak naprijed, drugi uporno sve nas vraćaju dva koraka unatrag. Kažu da je i korak unatrag nekakav korak, no, hvala lijepa, takav korak nikome nije potreban.

Foto: čitatelj


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij