hren
 

Uredno smo ne ručali punjene paprike. Zapravo, nisu to bile baš punjene paprike, više same paprike. Ili ako ćemo iskreno, nisu to bile ni paprike...ili ako ćemo najiskrenije, nismo ni ručali...ali važna je dobra volja, pa smo gutali knedle i hvalili novi svršni zakon.

Najvažnije da nisu makli javne bilježnike i bilježnice teke iz procesa pljačke sirotinje. Nije lako udrit pečat, to košta bar koliko i ovrha. Najhumanije je šta neće ljude izbacivat iz kuće zimi, nego samo kad je toplo, pa bilo i 40 stupnjeva, tako da bar znaš od čega si izgorija - rekla je Zakonita.

Zakonita, šta si obukla tu crnu jaketu? Pariš spikerica u dnevniku HTV-a. Svaki put kad počnu vijesti, stresen se kad ih vidin onako smrkunte u crnoj jaketi, i čekan kad će reć: Umro je drugo Tito.

Ali zato je Regionalni dnevnik, unatoč crnoj jaketi, vedar, tamo se samo investira, otvaraju se novi pogoni i radna mjesta, vrtići, škole, svi zadovoljni. To su baš vijesti za ove kojima je predsjednica obećala Švicarsku od Hrvatske - rekla je Zakonita - pa se onda lipo namistimo i gledamo švicarske vijesti i počnemo rigat od lipote.

Istodobno, na drugom kraju grada je sin Blesi, maskiran mudantama na glavi, uletio u dućan: - Ako ne date po kila kruva i parizera, zarazit ću vas virozom i trišom kapavcem, hhhh, puuu! - i uperio maramicu u prodavačicu Cvitu.

Blesi, možeš skinut mudante, nisan te poznala - rekla je ona - uzmi sve, samo me nemoj zarazit. Šta bi mi muž reka. Blesi skinuo mudante, a prodavačica, da ne te mudante nego te na glavi...ajme šta su šporke...jesi to bija na Ultri kad si cili takvi? Još mi sad i povrati ovde, jeba te.

A Blesi, da koja Ultra, mi se tako stalno nosimo, to je naša normalna odjeća, sve probužano i na rupice, pa nam ispada gori i doli.

Čekaj, jesi li to i drogiran?!

Normalno da jesan.

Pa, je l' znaš da je droga zabranjena?

Normalno da znan, i kakve to ima veze s Ultrom i drogiranjem.

Ajd, evo ti, uzmi i ajd ća, pozdravi doma svoje. Ajmo, raus, brže, šnel, vidi se kakvi si!

A...AAAPĆIHAAA!

LJUDIII, ZARAZIJA ME JE! - vikala je Cvita, dok je Blesi bez mudanata, s parizerom u rukama, trčao doma.

Zakonita, pa di su mi mudante? Tek sad vidin da... Uto uletio sin Blesi, punih usta parizera i kruha, i da ješte li šuli, pa ješte li šuli, jeba šeeee! - i počeo plakat - Šad je reklo krož prožor gori od Velimira Bate.

Šta se dogodilo, sinko?

Umro je drug Šišo!

Koji Šišo?

Mnjm...gmm... Tito! Umro je drug Tito, a vi tu ćakulate.

Normalno da je umro drug Tito, šta se tu ima sad...

I vi tako mršvi ladni, iždajniši jedni! Narod je na ulišama.

Pa, nije narod na ulicama jer je umra Tito - to su onda bili i plakali, a sad se kunu da nisu -  nego jer je osta bez posla!

Ko? Tito?

Ne, narod! A on je umra ima četrdeset godina!

Ko, narod?

Ne, Tito! Nisu javili, nego ti je to dokumentarac, pa su u njemu javili.

Ko, Tito dokumentarac? Pa on je bija maršal, ima je plan, maršalov plan i...i škoro da je...

Opet ti o Škori! Pustite više čovika na miru. Nije lako čuvat trudnoću pet godin u tuđen svitu, pa još uz pjesmu, a sve to dok je rat u jedinoj ti i svetoj domovini... I vratiš se, kad ono rat završija, i šta'š onda nego nastavit pivat, a pogotovo kad nisi baš od nekog oružja, pa onda i bolje. Ovako, pivat i minjat ustav i te stvari, a ne se u politiku mišat. Pa, koliko ti puti moran reć da ideš redovito u Vitturi na predstavljanja knjiga i predavanja i sve će ti bit jasno. I....i jesu li to moje mudante na glavi ti?

Ješu, trebalo mi je ža maškirat še, da me prodavašica prepožna i da parižer...

Parizer? To je onaj salam što se jede?

Zakonita, da šta ako te je identificirala i locirala, pa u Remetinac ćeš!

Neću, rekao je Blesi, aktivirat ću mandat u Šaboru, he, he, he...ko je kutlio, kutlio je, he, he, heee...

I taman žvačemo kruh i parizer, Zakonita govori kako je baš lipo govorija Klok... Kokl...Kolk...

Kolakušić?

E, on, baš je lipo reka Nijemcima, da šta se oni imaju izabirat bez nas. A i Sinčić je naš, partizanen, ko bi to reka, napisa im je da ne priznaje 4. Reich. A tek Buža hrvatska, kako in je lipo rekla da se odgojila u socijalizmu i da zna ona šta je to i...

I uto uletila prodavačica Cvita s početka teksta: - AAAPČIIIHAAA! Vaš Blesi je upao kod mene, skinuo mudante i zarazio me.

BLESIII! Jesmo li ti rekli da upotrebljavaš prezervativ!!! Pa si na ove polovnjače spa! O'š dobit trišu kapavca, a, tovare!

He, he, Cvita, ne mo'š mi ništa, aktivirat ću mandat, he, he, he.

Čekaj, stani, evo Vijesti, da vidimo ko je odletija, ko je sletija i to. Ajd, Cvita, mrš doma, sutra ćemo pričat! Vidi je, nemoj mi ovdje kihat...vidi je, eeej!

APČIHAAA! PRRROOARRR!!! PRC!

Evo, počinje. A koliko tih Marića ima, a sve problem do problema. Sami udbaši.

Zakonita, da ko je vidija Marića a da je čovik. Sve bi ja to na traktor i ajmo, šibaj.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij