hren

NOVA IMENOVANJA U NADBISKUPIJI
Prema dekretima splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, koji će biti na snazi od 19. kolovoza, utvrđena su razrješenja i imenovanja dijela svećenika koji djeluju na području Nadbiskupije, a prema njima nove župnike dobit će i dvije kaštelanske župe, u Kaštel Starom i Kaštel Štafiliću.

Novi župnik u Starom don Franko Prnjak

Tako  je prema dekretu dosadašnji župnik Kaštel Starog, don Lovre Šola, nakon deset godina djelovanja u župi Sv. Ivana Krstitelja, razrješen te službe i  imenovan je za novog bolničkog kapelana.
Umjesto don Lovre. službu župnika u Kaštel Starom obavljat će don Franko Prnjak.

Don Franko je mladu misu imao prije osam godina u župi Sv. Andrije na splitskom Sućidru.
Do sada je služio kao župni vikar u župi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću, što mu je bila prva služba, a potom je bio župni vikar u župi Gospe od Otoka u Solinu. Zadnja služba bila mu je na mjestu župnika župe Presvetog Srca Isusova u Košutama, gdje je 2015. godine zamijenio don Darija Čorića, koji je danas župnik Kaštel Novog.
Don Franko Prnjak svećenik je mlađe generacije, koji je kao župnik u Košutama intenzivno radio s djecom i mladima, djelujući i kroz pastoralu i kroz kulturu, a tim putem nastavit će i u radu s mladima u starosejskoj župi.

U Štafilić dolazi don Damir Vuletić

Nakon što je u svibnju ove godine prerano preminuo župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću don Luka Jozić, pastoral u ovoj župi privremeno je obavljao don Jure Strujić, a dekretom nadbiskupa mons. Marina Barišića, za novog župnika imenovan je don Damir Vuletić.

Don Damir Vuletić svećenik je srednje generacije koji iza sebe ima više župa u kojima je djelovao. Između ostalog, u svom pastoralnom radu bio je župni vikar u Trogiru, a potom župnik u Donjem selu na Šolti. Nakon Šolte don Damir je 2007. godine otišao na službovanje u župu Kraljice mira u Makarskoj, gdje je bio župnik punih osam godina.
Prije dolaska u Kaštela don Damir Vuletić službovao je u župi  Pohođenja Blažene Djevice Marije u Spinutu.
Zanimljivo je da je don Damir ostavio poseban trag u svom radu u Makarskoj pa su mu po odlasku iz te župe, na cjelokupnom radu zahvalili ne samo župljani, nego je to službeno učinila i gradska vlast Makarske.

Kaštelanskim mladim svećenicima prve službe u Splitu

Početkom ovog tjedna metropolit mons. Marin Barišić udijelio je i dekrete novozaređenim svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije pa tako i dvojici mladih svećenika s područja Kaštela.

Tako će don Peri Badrovu, koji je prije nekoliko dana imao Mladu misu u Kaštel Štafiliću, prva služba biti služba župnog vikara u splitskoj župi Presvetoga Srca Isusova  na Visokoj.
Don Vladimir Smoljo, koji će Mladu misu imati ove nedjelje u Kaštel Novom , u sljedećem će razdoblju biti župni vikar u konkatedralnoj župi Sv. Petra u Splitu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij