hren
 

STAND UP I GLAZBA U GOSPOJSKOJ ŠTRADI
Stand up komičari SplickeScene, sinoć su u Sućurcu, u punom sastavu, nasmijali publiku do suza. Tomislav Primorac, Vanja Dobrijević, Ante Travizi, Ivica Lazaneo, Josip Škiljo i Ivo Musulin, izmjenjivali su se za mikrofonom te svaki na svoj način osvajali prisutne. Uz nastup komičara, moglo se uživati i u odličnoj svirci kaštelanskog dua The Fire, braće Tonija i Ivana Jurića. Večer u Gospojskoj štradi održala se u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Kaštelanskog kazališta i Grada Kaštela.

Nakon nekoliko rock klasika u acoustic izvedbi The Firea, na pozornicu je prvi stupio Tomislav Primorac i to u ulogama voditelja i komičara, pa je tako, uz svoj nastup, publiku do kraja večeri nasmijavao i najavama svojih kolega. Mikrofon je potom preuzeo Vanja i pričao o turizmu,  oglašavanju apartmana,  stranim jezicima, izazivajući smijeh  i pljesak publike. Ante Travizi nastavio je sa bazama o životnim situacijama ,odnosima sa bližnjima, poslu i ostalom. Nakon Ante, Tomislav je Kaštelanima sljedećeg kolegu predstavio riječima  – on je etnografski primjerak, jedini brački komičar Ivica Lazaneo. Publika se gušila od smijeha, njegovim pričama o sebi, obitelji i raznim drugim komičnim razmišljanjima.

Josip Škiljo predstavljen je kao Splićo i tata SplickeScene zbog činjenice da je ponosni otac dvoje djece. U nastupu se uz interakciju sa publikom, između ostalog dotaknuo  priče o djetinjstvu, roditeljstvu, muško-ženskim odnosima, naravno uz sveopći smijeh gledatelja. Posljednji je nastupio kaštelanski komičar iz Gomilice, Ivo Musulin. Smijeh je odjekivao štradom dok je Ivo, po struci profesor engleskog jezika i povijesti, svojima pričao o sebi, o vlastitom iskustvu života u spoju komičara i profesora. Do kraja nastupa nastavio je zabavljati  brojnu publiku, koja ga je na koncu nagradila velikim aplauzom.

U neobaveznom razgovoru ove večeri s novinarima, Ivo je izrazio zadovoljstvo ponovnim nastupom u Kaštelima, ovom prilikom u lijepom ljetnom ambijentu, a posebno mu je drago što se svaki put na nastupima pojavljuju i neka nova lica. O nastupima SplickeScene Tomislav je rekao kako im je najjača sezona od listopada do svibnja.

- U principu je to super, jer kad nema baš ništa u gradu mi pokušavamo napraviti neku priču. Ljeti se više baziramo na otvorene prostore, a trenutno u Splitu pokušavamo privući strane turiste i  vježbati nastupe na engleskom što nam je užitak i izazov – kazao je Tomislav, koji je sa svojim kolegama komičarima pozvao sve zainteresirane da im se od jeseni pridruže na večerima Otvorenog mikrofona i okušaju u stand upu, a do tada, najavili su, njih čekaju mnogi ljetni nastupi duž obale i otoka.  
Po završetku stand up programa, druženje i razgovor nastavio se uz svirku The Fire.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij