hren
 

Među učenicima koji su ove godine nagrađeni za izniman uspjeh i postignute rezultate nagradom Oskar znanja, nalazi se i Jagoda Sabljić, učenica osmog razreda osnovne škole „Prof. Filipa Lukasa“ iz Kaštel Starog.

Oskar znanja je najveće priznanje kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji te nastavnici mentori.
Svečanu dodjelu Oskara znanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, organizirali su Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija. Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenik i 41 mentor.

Ovo vrijedno priznanje primila je i Jagoda Sabljić, a nagrađena je za osvojeno prvo mjesto pojedinačno u natjecanju iz debate.  Nagradu je primila i njena mentorica, pedagoginja Finka Ivanović.

Tako je na najbolji mogući način nagrađen trud i znanje učenice koja je u ovoj školskoj godini osvojila ekipno prvo mjesto na turniru u Splitu, ekipno prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju te ekipno četvrto mjesto na državnom natjecanju. Pojedinačno je osvojila prva mjesta na sve tri razine natjecanja.

- Ponosni smo na Jagodu, jer je na najbolji mogući način predstavila sebe, svoju ekipu, svoju školu, svoj grad Kaštela i svoju županiju – kazali su u školi u Kaštel Starom.

Foto: OŠ Prof Filipa Lukasa


KOMENTARI: