hren
 

Blesi je tukao pizdice (pedoča, dagnja - op.a, op.a.la, op.sa.sa) u kamenu od prstaca. Došao Jozo pandurija i da mulac, jel' ti to prstace vadiš. A Blesi, da kakvi prstaci, vidite da su ovo pizdice, jer su prstaci zabranjeni, pa su pizdice došle na njihovo misto u buže hrvatske... A Jozo, da mulac, je li ti to mene ka malo mantaš na ovu žegu. A Blesi, da ma kakvi, evo vidite, pizdice, samo su se malo izdužile i suzile, jer nije ni njima lako. Nije lako ni pizdici više bit pizdica, a kamoli prstac i...

Onda je zaronio, jer da ide vidit ima li koja veća. I izronio, da stariii, da vidiš kolika dagnjetinaaa, sad ću je izgulit. Onda se začulo: Ahoooj, na pomoc! Moja dagnjuškaaa!
A Blesi izronio, i da stari, nikako mi se ne da izgulit, a kolika jeee! Čoviče, evo ovolika. Nego kad smo kod velikih pizdica, di je mater? Kako ona nije s nama na plaži? Pa nije ovo valjda muški kamp od Ike, pa da žene nemaju pravo glasa ni stasa.

Koji kamp? Odveli su je u Jasenovac. Nju i drugarice iz AFŽ-a.

Šta?! Već su počeli?! Pa, jeba te, Andrija nije ni dva dana iša u Bruxxxelles, a oni već počeli. Ajme nama, ako nam ode Andrija. A ionako mu spremaju odlazak, samo on ne zna. Pa pivac se neće stići ni tri puta oglasit, a oni će ga izdat, jer će već nakon prvoga kukurijeka (koja lipa rič, a) od pivca skuhat juhu, a Andriju zanijekat oni najbliži, ka šta su i Ćaću, pa i rođaci. Odricanje ide ono ka u doba dobroga staroga Staljina, svega se odriču za partiju, i matere i oca i sina...
I ko će onda preuzet sve to. Zna se, conkulasti izvanzemljaci. Ajme namaaa. A on je bija jedina brana od izvanzemljaka koji će nam zabranit slobodne spolne aktivnosti, odlazak žena u muške zahode i slično. Pa, oni će zabranit i Istanbulsku nevjestu, jeba te. Lako je onome Ilčiću govorit, on rasteže violinu, a šta ću ja?! Tek san u pubertetu, zapravo, ne tek, ima i pet godina. Osnovat će Shtrzen polizei, koji će odit po kućama i zahodima pregledavat tragove i špricen kandidate, da se nije ko usudija prekršit celibat, koji će bit zakonom propisan od rođenja do smrti, iako ne znan baš kako će se dica pravit. A, e da, već su rekli, one stvari će se moć radit samo u plodne dane. Samo...kaako će oni znat kad su kome plodni dani? A, e, vodit će evidenciju o svima. Ajmeee ti ga se nama. Sveti Andrija, moli za nas! Od Zekanovića, oslobodi nas, Gospodine! Od Buže hrvatske, oslobodi nas Gospodine... Plenkiiii, vraaatiii seee!!!

I kako se to dogodilo? Kako su je pokupili? Pa to je za u šumu, za u banditen partizanen ić. Treba je oslobodit, dok nije kasno. Iden odma večeras, tamo će me čekat veza. Moran samo još nać pradidov šinjel, kapu i ostalo. Malo će mi bit vruće, ali otpor se mora pružit. NO POSERAN!
Ma, Blesi, sinko, to bi je skupo koštalo, ali je uskočija Velimir Bata s gornjeg kata i upra svoje veze, pa su ona i drugarice otputovale lipo, komotno, vlakon. Je da je teretni, stočni, ali im je izboksa mukte i...

I dok je neka slečna izronila iz mora i držala se za nepristojno mjesto i vikala nešto u pravcu njega, Blesi nije ni saslušao do kraja, nego da ga ide sredit. On će naše majke u Jesenovce slati. Ne dirajte mi pizidiceee, jer ja ću se vraaaatitiii...

Ali, Blesiiii, nije to šta misliš. Išle su malo obać i pogledat Malu Floramu i ostalo. Išle su na izlet, organizirano. Stani!

Ali Blesi je već došao doma, otrčao gore i uletio kod Bate.
Bato, Bato, što je bilo bilo je naroda. A Bata je taman ručao pečenu kokoš.
Očevidci su vidjeli Batu kako pada s komadom kokoše u rukama. Uto sam i ja došao doma.
Pa, Blesi, sinko, Bata ništa nije učinija. Asti, vidi ga doli. Sutra odma kod njega u bolnicu i odnit mu voće i kekse. Sram te bilo.
Sutra je u novinama pisalo: Bata pao s pola kila koke.

Zakonita došla i da bilo je odlično. Malo je bija propuh u vagonu. A znate li da Jasenovac uopće nije postoja, to nam je predavanje drža neki slovenski znanstvenik. Gostovat će i u Chateau Vitturi, jer da je to glavni inkubator suverene stareži. Dokaza je to svojom knjigom, a sad radi na novoj, di će dokazat da nije bilo ni Aušvica, nego je to isto komunistiche propaganda, a poznato je i da Hitler nije potaraca 6 nego samo 4 milijuna Židova, i to će on lako dokazat, jer je to čak reka i jedan španjolski svetac koji je bija blizu Franka, ali je simpatizira i Hitlera.
A tamo su još organizirali i tečaj plivanja u Savi, ali nismo imali vrimena ostat. Ma, divota jedna, koja organizacija. Dogodine ćemo opet ić. Možemo opet teretnim vlakom za nas stoku, treba vidit s Batom. A di je Bata? Čujen da je opet pa. Koga je sad ćiribimbija?
Ma, nije nikoga, nego je sin Blesi mislija da je on kriv šta si išla tamo, pa ga je izbuba, ali iša ga je vidit u bolnicu i pokupit voće i sve, ono, klasika.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul