hren
 

REGIONALNO PRVENSTVO
Iza Kaštelanskih mažoretkinja ostao je jedan uspješan vikend i to kao domaćina 10. regionalnog prvenstva Dalmacije u mažoret plesu, ali i kao natjecateljica koje su na tom prvenstvu osvojile četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

U Gradskoj dvorani u Kaštel Starom ovog se vikenda okupilo više od 400 mažoretkinja iz Blata na Korčuli, Cavtata, Korčule, Segeta Donjeg, Sinja, Solina, Splita, Vele Luke i domaćini, Kaštelanske mažoretkinje.
Nakon cjelodnevnih izvedbi u niz različitih kategorija, najveći broj zlatnih i srebrnih medalja priskrbile su članice Splitskih mažoretkinja, no ni ostale ekipe nemaju razloga za manje zadovoljstva.

Od Kaštelanskih mažoretkinja zlato su osvojile mlađe minime u kategoriji tradicionalni mažoret ples i starije minime u kategoriji exibition grupa. Zlato je pripalo, u kategoriji mlađi kadeti, Luciji Dražin u kategoriji solo s rekvizitima te Ivani Grbeši u paru s Karmen Budišin u duetu s rekvizitima.
Srebrnu medalju osvojile su mlađe minime u kategoriji exibition grupa te starije kadetkinje u tradicionalnom mažoret plesu, dok se broncom okitila Marija Krajina u kategoriji solo s rekvizitima kadeti mlađi.

- U Kaštelima se lijepo družilo, navijalo te se osjetilo zajedništvo svih dalmatinskih timova koje je i stvorilo lijepu mažoret atmosferu. Velike pohvale Kaštelanskim mažoretkinjama na profesionalnoj organizaciji - kazala je novinarima ovom prigodom predsjednica Splitskih mažoretkinja, Bjanka Bubica Šarić.

Cijelo događanje podržao je i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, koji je najuspješnijima uručio medalje.

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij