hren
 

REVIJA, PJESMA, PLES I SRDELE
Uz predvečernji šušur na rivi u Kaštel Novom, dalmatinsku pismu, ribu s gradela, folklor i kreativnost mladih , završili su ovogodišnji, 10. Dani tradicije, Nostalgija.

Tijekom tri dana i tri večeri Nostalgija je u Kaštela donijela niz događanja, dašak tradicije i bogatstvo baštine, ugostivši kulturno umjetnička društva, skupine i pojedince iz Dalmacije i drugih krajeva Hrvatske te iz susjednih Slovenije, BIH i Crne Gore.
Ove treće večeri, gosti su još uijek imali priliku razgledati sve ono što se ovih dana nudilo na štandovima eko-etno sajma.
Okupljenoj publici na rivi predstavile su se učenice Obrtničke škole u Splitu, prezentirajući dio svog rada kroz modnu reviju kreacija nastalih u njihovoj školi.

I dok su djevojke šetale improviziranom pistom i promovirale budućnost modne industrije na ovim područjima, svojim glasom srca publike razgalio je lukšićki tenor Nedo Kovačev uz pratnju prijatelja.
Svečanom zatvaranju Nostalgije ove su se večeri pridružili i članovi KUD-a Putalj te vesele Kaštelanske mažoretkinje, uz čije je nastupe zaplesao i dio publike.
Za gastronomski doživljaj cijele večeri, pobrinuli su se članovi PŠK Srdela, koji su za sve nazočne ispekli nekoliko desetaka kilograma srdela, a u ponudi se našlo i slanih inćuna, kaštelanski kolač, kaštelanska torta, poneka čaša crljenka i drugih vina...

- Cijeli prihod koji je donijela gastronomska ponuda ovih dana, i ove godine odlazi u humanitarne svrhe, za pomoć u djelovanju prenoćišta za beskućnike u Kaštel Gomilici – kazala je Željka Perdić iz udruge Šušur, koja je uz Turističku zajednicu Kaštela bila glavni organizator manifestacije te na kraju svima zahvalila na posjećenosti i ugodnom druženju tijekom tri protekla dana.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij