hren
 

OBRTNICI U AKCIJI
Sedmu godinu zaredom Udruženje obrtnika Kaštela ugostilo je članove obrtničkih udruženja iz Zagreba, Slavonije, Moslavine, Gorskog kotara, Istre, Primorja, Dalmacije, Zagorja i drugih krajeva Hrvatske, na manifestaciji „Eno gastro Kaštela“.

Manifestacija je ove godine okupila članove iz više od 20 obrtničkih udruženja, a kuhanja i pečenja uhvatili su se članovi 15-ak udruženja, koji su pripremili oko dvije tisuće porcija različitih jela, prvenstveno onih koji se pripremaju u kraju iz kojeg dolaze.

Svi koji su na poziv organizatora u subotu navečer došli na porat u Kaštel Stari mogli su tako kušati zagrebačku kotlovinu, goranski kotlić s jelenom i domaćom svinjom, kobasice od divljači, crni rižot, različite kolače, hobotnicu na salatu, paprikaš s teletinom, lungiće na roštilju, tunjevinu s gradela, svinjsku vratinu na nekoliko načina, mini hamburgere, razliku između drniškog i vrgoračkog pršuta, gulaš s tjesteninom i još cijeli niz jela.

Neki od sudionika, poput obrtnika iz Zagreba i Vrbovskog na ovoj manifestaciji sudjeluju od njenih početaka prije sedam godina, no neki, poput Imoćana, ove godine sudjeluju po prvi, ali, kako su kazali, ne i zadnji put.

- Mi ovdje dolazimo četiri godine i žao nam je što nismo i one godine ranije. Ali nastavit ćemo dolaziti i dalje. Ugodno se osjećamo, domaćini su izuzetno gostoljubivi, a građani koji dođu kušati jela, pravi znalci. Inače suradnja s kaštelanskim obrtnicima na visokom je nivou, a evo, upravo nedavno Kaštelani su bili naši gosti na jednoj sličnoj manifestaciji kod nas  – kazala nam je tajnica obrtničkog udruženja iz Stubice Dragana Moštak.

Sve pojedeno zalijevalo se hladnom kapljicom, a u ponudi su se našla i dalmatinska vina te vina iz unutrašnjosti, idealna za hladni gemišt, koji je najbolje odgovarao uz mnoga paprena i jača jela.
Uz dobru spizu i glazbu uživo, manifestacija „Eno gastro Kaštela“ i ovog puta odvijala se do dugo noć, a među onima koji su se opustili i uživali u pravom dalmatinskom ozračju bio je i značajan broj stranih turista.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij