hren

RADIONICA, KUŠAONICA I PREDSTAVLJANJE KNJIGE
Sućurački odjel Gradske knjižnice Kaštela, ovog se četvrtka ispunio mirisom hrane i zvukom blendera, na predstavljanju knjige ''Bebe vole papati''. Knjigu autora Iztoka Jančara i Rebeke Mahorič, predstavila je Kristina Glas, koja je i pripremila hranu za bebe prema nekoliko recepata te je ponudila na kušanje.

- Knjiga je u Sloveniji izdana prije pet godina te je već četiri puta rasprodana, na hrvatski se prevela prije dvije godine, a recenzent joj je pedijatar Milivoj Jovančević. Na preko 300 stranica nalazi se 627 recepata, namijenjenih bebama od rođenja do navršene prve godine, s tim da recepti nisu napisani samo za bebe, nego su usmjereni ka tome da nama majkama pomognu u isto vrijeme spremiti obrok kako za dijete, tako i za cijelu obitelj. Također, u knjizi se mogu pronaći tablice sa preporučenim namirnicama po mjesecima - kazala je Kristina dok je pripravljala obroke, istaknuvši pritom kako je knjiga napisana prema najnovijim pedijatrijskim smjernicama.

Roditeljima je, između ostalog, govorila o važnosti dohrane, načinu priprave i redoslijedu uvođenja namirnica, o tome kada uvoditi alergene namirnice i mlijeka životinjskog podrijetla, kao i o najnovijim smjernicama pedijatara po pitanju prehrane. Za degustaciju je pripremila verziju ručka ,mliječno-žitnu kašicu i voćno-žitnu užinu, a maleni Luka Luketin, sa svojim roditeljima Vesnom i Joškom, rado je kušao pripremljene kašice.
Kristina je najavila ponovni dolazak u Kaštela na jesen, pa će se tako zainteresirani još jednom imati priliku upoznati sa knjigom, receptima i pristupom u prehrani beba i cijele obitelji.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij