hren
 

ETNO, GASTRO, EKO
Tijekom naredna tri dana, od 28. do 30. lipnja,  Kaštel Novi bit će domaćin 10. dana tradicije „Nostalgija“. U bogatom programu, na novskom brcu i rivi, predstavit će se grupe, udruge i pojedinci u sklopu izložbi, folklornih nastupa, eko-etno sajma, modne revije i gastronomskih doživljaja.

Sve započinje u petak otvaranjem eko-etno sajma na rivi u Novom, na kojem će biti prezentirana gastro ponuda i narodni običaji Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, a sve će predstaviti članovi KUD-ova pristigli iz susjednih zemalja.
Službeno, svečano otvaranje Nostalgije uslijedit će u 21 sat na brcu, a nastupit će KUD Jedinstvo iz Splita, koji ove godine slave svoj 100. rođendan.
U 22 sata u Katoličkom domu bit će otvorena izložba umjetnika na temu stare masline te predstavljen i čaj spravljen od njenih listova.
U isto vrijeme na rivi će pjevati Trogirski kanti.

Subotnji program otvara se revijom i izradom etno frizura kaštelanskih obrtnika te modnom revijom splitske Obrtničke škole.
Kako istog dana župljani Kaštel Novog slave blagdan svog zaštitnika Svetog Petra, u 19 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi, a nakon mise uslijedit će procesija brodicama. U 21 sat na programu je pučka fešta na brcu.

Treći dan Nostalgije, u nedjelju, u vremenu od 18 do 21 sat, kada slijedi zatvaranje manifestacije, na rivi će se održati Srdelijada PŠK Srdela, bit će upriličena degustacija kaštelanske torte i kaštelanskog kolača, Kaštelanske mažoretkinje predvodit će defile u kojem će sudjelovati KUD-ovi i HGD Biranj, a za kraj sve će zabaviti Nedo Kovačev i Rovinježovi.

„Nostalgiju“ i ove godine organiziraju Turistička zajednica Kaštela i udruga Šušur, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Splitsko - dalmatinske županije, Turističke zajednice županije, Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva turizma te tvrtke Cemex.


KOMENTARI: