hren

Kako je već predviđeno ovogodišnjom Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole, od ove srijede pa sve do 10. srpnja 2019. osmaši mogu prijavljivati srednjoškolske programe u kojima će nastaviti svoje obrazovanje. Iznimka do tog roka su obrazovni programi koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2019.

Večeras u 22 sata već će biti vidljive prve, ogledne ljestvice poretka, konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2019. godine.

– Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote, pojašnjeno je na stranicama upisi.hr.

Podsjetimo, istog datuma kada završavaju prijave srednjoškolskih programa, 10. srpnja, počinje ispis prijavnica iz NISpuSŠ sustava, a krajnji rok za dostavu prijavnica u školu je 12. srpnja. Preostale datume ljetnog roka upisa u srednje škole možete vidjeti u tablici pri dnu ovoga teksta.

Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

Izvor: srednja.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij