hren
 

VEČER KAŠTELANSKIH MAŽORETKINJA
Dan državnosti u Kaštelima završen je sinoć na najljepši mogući način, uz vesele i raplesane članice Kaštelanskim mažoretkinja te njihove prijatelje pristigle iz Vodica, Livna, Tomislavgrada, Splita, Sinja, Solina i Segeta.

Već tradicionalna Večer Kaštelanskih mažoretkinja tako je i ovog puta u Kaštel Novom okupila razigrane djevojčice i djevojke, koje su publici pokazale dio svog rada, zanimljive koreografije, neobavezne i svečane odore.
Cijelo događanje započelo je zajedničkim defileom donjokaštelanskom rivom, a potom je dvjestotinjak mažoretkinja različitih uzrasta, okupiralo prostor igrališta kaštelanske gimnazije pri čemu su ih pozdravili dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić te predsjednica Kaštelanskih mažoretkinja Draška Krajina.

Nakon uvoda, plesni dio večeri otvorile su juniorke domaćina sa standardnim mažoret plesom, nakon čega su pred publikom nastupile mažoretkinje iz Vodica s grupom Štap i  mini formacijom seniora te plesni klub Paganini iz Livna. Kao i u godinama ranije djevojke iz Livna sve su oduševile stepanjem, ali i solo nastupom njihovih članica.
Dlanove publike posebno su zagrijale početnice Kaštelanskih mažoretkinja koje su plesale na pjesmu „Kad se male ruke slože“, kao i njihove prijateljice iz škole mažoret plesa u Kambelovcu i Novom uz pjesme „Viju, viju“ te „Bube su u glavi“.

Sinjske mažoretkinje i njihova marširajuća grupa kadetkinja izvele su „Carneval de Paris“, a posebnost njihove izvdbe pokazale su u disciplini tardicionalni pomponi sa „Mozartom“. Publika je vidjela i duet s rekvizitima mažoretkinja iz Splita te tradicionalni mažoret ples juniora iz Solina.
Po prvi put u Kaštelima su gostovale mažoretkinje iz Tomislavgrada pokazavši vještine u kategoriji Štap te Pompon i energičnim izvedbama izazvale ovacije gledališta. Dugogodišnje prijateljice Kaštelanki, mažoretkinje iz Segeta nastupile su s članicama junior exebition grupe.

A naravno, posebno su popračeni nastupi domaćih mažoretkinja, koji su im na državnim prvenstvima donijeli vrijedne medalje te s kojima će se uskoro predstaviti i na natjecanjima u Europi. Seniorke su otplesale paradni ples uz pjesmu „Wind it up“ dok su kadetkinje plesale koreografiju na „Scotland the brave“.

Na samom kraju večeri podjeljene su zahvalnice onima koji podržavaju rad Kaštelanskih mažoretkinja i ovo tradicionalno godišnje okupljanje, a sve je završeno nastupom Andreje, Klare i Annabelle, koje su uz „Eye of the tiger“ pokazale kako će svoj klub predstaviti na skorom svjetskom natjecanju u twirlingu, koji će se održati u Limogesu.
Svakako treba spomenuti da su s Kaštelanskim mažoretkinjama nastupe za ovu večer, kao i sve druge nastupe, pripremile trenerice Alena Rako i Ivona Bašić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij