hren
 

NIZ USPJEHA MLADOG KAŠTELANINA
Nakon što je osvojio srca struke i publike te dominirao na  gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i Europi, mladi kaštelanski gitarist i stipendist Grada Kaštela, Filip Mišković, učenik 2. razreda srednje Glazbene škole Josipa Hatzea iz klase Maroja Brčića, osvaja i novi kontinent – Ameriku. U sklopu XV. International Youth Competitiona Američke gitarističke fondacije (GFA), održane u Miamiju proteklog tjedna, Mišković je osvojio drugo mjesto te novčanu nagradu od 1000 dolara.

Treba napomenuti da je u finalu seniorske kategorije Filip Mišković natjecao se s još tri gitarista iz Kine, SAD-a i Kanade, a na ovogodišnjem natjecanju GFA bio je jedini predstavnik Hrvatske.

Filip Mišković dobitnik je preko 40 prvih nagrada na gitarističkim natjecanjima u domovini i inozemstvu, a za izvrsne rezultate i osvojena prva državna mjesta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje mu Oskar znanja četiri godine uzastopno. Zavidne glazbene rezultate nanizao je i u ovoj godini, kada je nominiran i za Splitskog pupoljka.

Isto tako, osvojio je 1. mjesto na 5. Zagreb Guitar Festivalu, proglašen je apsolutnim pobjednikom 10. Poreč Festa u VI. kategoriji bez ograničenja u godinama, na 57. državnom natjecanju HDGPP-a nastupao je na završnom koncertu pobjednika kao prvonagrađeni i apsolutni pobjednik u IV. kategoriji, dok je u talijanskom gradu Goriziji osvojio 1. nagradu te nagradu publike na IV. Altamira Gorizia International Guitar Competition Enrico Mercatali.
Osim uspjeha ostvarenih u sklopu natjecanja, Mišković je obogatio i koncertnu karijeru. U sklopu šestog izdanja Filharmonije budućnosti ostvario je prvi nastup uz profesionalni orkestar u splitskom HNK izvedbom Koncerta za gitaru i orkestar u D-duru, op. 99 M. C. Tedesca pod vodstvom talijanske dirigentice Gianne Fratte.

Foto: privatno


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij